Raul De Gracia ostaje u Visokom

Danas je u prostorijama kluba potpisan ugovor sa ljubimcem visočke publike, Raulom Sampsonom De Gracia Bennettom. Ovaj tamnoputi igrač iz Paname će i narednih 6 mjeseci nositi dres našeg kluba. Sigurni smo da će ova vijest obradovati mnoge simpatizere NK “Bosna” Visoko.

Popularni “Raul” je u društvu svog agenta, gosp. Nedima Runde, stavio paraf na ugovor sa visočkim kariokama. Igrač nije krio oduševljene zbog potpisa novog ugovora, budući da je za jako kratko vrijeme postao ljubimac navijača, ali i da se jako dobro uklopio u način života u Visokom, kao i činjenici da već sada jako dobro priča bosanski jezik.

Raul je u prethodnoj polusezoni pokazao da je jako veliki radnik, ali ga je nekoliko vezanih povreda spriječilo da pokaže puni potencijal. Kako nam je naš novi/stari igrač rekao, tokom odmora provodenog u rodnoj Panami, Raul je svakodnevno trenirao, kako bi što spremniji dočeako početak sezone.

Vrijedi da istači da je Raul De Gracia, u jučerašnjoj utakmici koja je igrana protiv ekipe Ilijaša (pobjeda naše ekipe 4:0), bio strijelac trećeg gola.

Raulu želimo mnogo uspjeha i dobrih partija, ali i mnogo zdravlja i malo više sreće sa povredeama.

Scroll to Top