Rasplet počinje: Bosni puno sreće u Orašju, komšijama iz Kaknja puno dobre volje protiv Goška!

Pred nogomatašima Bosne je vjerovatno ključna utakmica u borbi za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije, što automatski znači i plasman u Premijer ligu.

Možda je bolje reći da je za Bosnu ovo najvažnije kolo, jer osim utakmice koju će visočki nogometaši igrati u Orašju, veoma bitna je i utakmica koja se igra u Kaknju, između Rudara i Goška.

Prije dva kola je Bosna izgubila u komšijskom derbiju od Rudara, koji je tada igrao bez kalkulacija, ali su u prošlom kolu poraženi u Gradačcu pa su im šanse za osvajanje prvog mjesta zaista male i sada je samo pitanje da li će do kraja igrati jednako motivisano i krajnje pošteno, ili će možda već protiv Goška „pustiti gas“ i odigrati više revijalno.

Naravno, bilo bi pošteno i za Bosnu dobro da komšije odigraju maksimalno, međutim, bez obzira na to, Bosna je tim koji sve drži u svojim nogama i ako su žutoljubičasti u stanju pobjediti na sve četiri preostale utakmice, onda su svi ostali nebitni. Ne treba iz ove priče isključiti ni ekipu Sloge iz Siminog Hana, s tim da se kod njih već odavno sve nekako veže za sudijske lakrdije pa ćemo u ovom dijelu teksta reći da meč Orašje – Bosna sudi Edis Zukić iz Tuzle, a Sloga će se od sljedeće sezone zvati Tuzla City.

Ako ćemo malo dublje analizirati, meč Velež – Bosna Sema sudi sada već „opjevani“ Kenan Bajraktarević iz Orašja i ako Velež ne pobjedi u tom ogledu, u narednom kolu se mora „vaditi“ na gostovanju u Visokom.
Realno je ipak da se Sloga „oklizne“ već ove nedjelje u Goraždu, jer se domaćin bori za opstanak i da to bude i kraj njihovih nadanja. Inače, bitno je reći i da Gošk za dva kola takođe gostuje u Orašju i zato se slobodno može reći da ova ekipa „kroji“ vrh tabele i ako ćemo realno, na svom terenu su „Labudovi“ favoriti i protiv Bosne i protiv Goška, a iz ugla visočkog tima uopšte ne bi bilo loše da Orašje pobjedi u oba ogleda.

Prednost Bosne je i to što u pretposljednjem kolu gostuje kod otpisanog i prežaljenog Novog Travnika, mada se u prošlosti pokazalo da i te ekipe uz određenu „stimulaciju“ mogu odjednom proigrati i biti zainteresovani za bodove. Uglavnom, rasplet počinje ovog vikenda i ostaje nam da Bosni poželimo puno sreće u Orašju, a Rudaru iz Kaknja da budu raspoloženi za igru na zelenom terenu, kao što su to bili prije dva kola kada su nadigrali i pobjedili Bosnu. Utakmice Orašje – Bosna i Rudar – Gošk se igraju u subotu od 17:30, a Goražde ekipu Sloge dočekuje u nedjelju u istom terminu.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top