Rasimovi momci najbolji

Na Gradskom stadionu Luke je održan turnir osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko u okviru UNDP-ovog projekta “Svi za sport!”. U konkurenciji osnovnih škola u finalu su igrali OŠ “Kulin Ban” i OŠ “Musa Ćazim Ćatić” i bolji su bili učenici škole “Kulin Ban” koje je predvodio trener prof. Rasim Ašćalić, dok su treće odnosno četvrto mjesto zauzeli timovi OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i OŠ “Safvet-beg Bašagić”. Kod srednjih škola u finalu su se takmičili timovi MSŠ “Hazim Šabanović” i Medrese “Osman ef. Redžović”, a bolji su bili ovi drugi.

Najbolji igrač turnira je Ahmić iz OŠ “Kulin Ban”, dok je najbolji golman Habeš iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i njih dvojica su dobili besplatno učešće u Kampu Real Madrida koji će se održati od 25.03.2016. do 29.03.2016. godine u Visokom.

Svi za sport turnir je projekat u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Scroll to Top