PRVA LIGA FBIH: Bosna gostuje u Gračanici

Sedam utakmica 23. kola Prve lige FBiH se igra u subotu 22. aprila sa početkom u 16,30 sati, dok se jedan od derbija igra u nedjelju, 23. aprila u Travniku u istom terminu.

Kako prvenstvo odmiče sve je interesantnije, kako borba za mjesto koje vodi u elitu bh. fudbala, tako i za ono spasonosno 11. mjesto koje garantuje opstanak u prvoligaškom društvu.

U ovom kolu igraju se dva derbija u Travniku i Gračanici. Lider Travnik(39 bodova) na svojoj Piroti ugošćuje trećeplasirani GOŠK koji ima bod manje. Ovo će sigurno prava fudbalska poslastica, utakmica koja može biti bitna za konaćni poredak.

Drugolasirana visočka Bosna koja ima isti broj bodova kao Travnik će gostovati u Gračanici gdje ih očekuje šestoplasirano Bratstvo (34 boda), domaći sigurno nisu odustali od borbe za prvaka, dok će visočke Karioke pokušati postići povoljan rezultat i popravljenje dojma zbog loših rezultata ovog proljeća.

Izuzetna zanimljiv susret nas očekuje u Vrapčićima, gdje hit prolječa, debitant, Sloga iz Siminog Hana dolazi mostarskom Veležu koji se grčevito bori za opstanak.

U Kaknju domaći Rudar će ugostiti NK Čapljinu u kojoj se vratilo samopouzdanje nakon dvije uzastopne pobjede. Kakanjci, sigurno kao i Bratstvo nisu odustali od utrke za prvo mjesto, a Čapljinci se nadaju novom dobrom rezultatu sa kojim će sa puno vjere uči u nezabilježenu završnicu na prvoligaškim terenima.

U Bihaću igraju dvije ekipe koje su susjedi na prvoligaškoj tabeli, devetoplasirano Jedinstvo je veoma blizu zoni ispadanja, pa će im domaći susret sa osmoplasiranom Zvijezdom koja ima isti broj bodova (31), kao domaćin biti prlika za pobjedu sa kojom bi lakše disali u nastavku prvenstva, a iste želje imaju i gosti, što ovaj duel čini u potpunosti neizvjesnim.

U Banovićima je slična situacija kao i pred susret u Bihaću, gdje se sastaje domaća Budućnost(28 bodova) i desetplasirano Goražde (30 bodova), obje ekipe očekuju povoljan rezultat u ovoj ligi u kojoj se pola lige bori za prvaka, a pola za opstanak. Oraški Labudovi u ovom kolu su domaćini fenjerašu Novom Travniku, pa sigurno neće proputiti priliku za nova tri boda, ali moraju imati na umu da Novotraničani koji igraju bez opterečenja, mogu iznenaditi, kao što su Radnički i Jedinstvo.

U Lukavcu, Radnički će odigrati susret sa predposljednjom ekipom Bosna Semom, Lukavčani nemaju drugog izbora, sem pobjede.

Subota, 22. april, 2017 god. u 16,30 sati,

Mostar: Velež-Sloga (SH) , glavni sudija: Adnan Kasupović (Bihać), pomoćnici: Amir Hušidić (Velika Kladuša) i Mirza Demir (Kakanj, 4. sudija: Azem Karić (Zenica), delegat: Senad Merdanović (Sarajevo), posmatrać suđenja: Sead Muratović (Goražde).

Kakanj: Rudar-Čapljina, Edis Zukić (Tuzla), Edis Šesto (Sarajevo) i Admir Hadžavdić (Goražde), Admir Avdić (Kalesija), Esad Kudelić (Bužim), Slavko Zovkić (Tramošnica).

Banovići: Budućnost-Goražde, Darko Gedžić (Brčko), Silvio Bubalo (Mostar) i Nikola Bošnjak (Pelagićevo), Frano Jelić (Široki Brijeg), Ljuban Frljić (Vitez), Boro Matan (Livno).

Bihać: Jedinstvo-Zvijezda, Sabrija Topalović (Zenica), Almir Bašić (Bugojno) i Nermin Mušić (Mostar), Dragan Stojić (Mostar), Nazif Kahrić (Jajce), Filip Jelavić (Gabela) .

Gračanica: Bratstvo-Bosna,Visoko, Hermin Muslić (Bihać), Stipe Velić i Stjepan Konta oba Livno, Sanel Silić (Cazin), Nikola Trogrlić (Donja Mahala), Mustafa Tabak (Sarajevo).

Lukavac: Radnički-Bosna Sema, Danijel Bojo (Kiseljak), Sanel Grljević i Boris Dujmović oba Mostar, Jasmin Varupa (Travnik), Blaženko Dodig (Ljubuški), Osman Bačinović (Tešanjka).

Orašje: Orašje-Novi Travnik, Roman Balić (Bihać), Zlatko Budimlić (Bihać) i Mirza Čejvanović (Tuzla), Mahir Mehmedičević (Gradačac), Mirsad Džuzdanović (Živinice), Ahmet Ibranović (Gradačac).

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top