Prijateljska utakmica – TSV Hartberg – PSG 0:3 Ivo Ištuk imao čast suprostaviti svoju novu ekipu francuskom prvaku i kolegi Laurent Blancu

nkbosna-wall

 
Visočanin Ivo Ištuk odnedavno je šef stručnog štaba drugologaške austrijske ekipe TSV Hartberg. Jučer je njegova ekipa odigrala prvo ozbiljniju pripremnu utakmicu za narednu sezonu i to ni manje ni više nego protiv velikog Paris St. Germaina. Dočekali smo i to da nekadašnji trener NK Bosna Visoko, a ranije i golman ove ekipe sjedi na klupi i taktički se suprostavlja legendarnom francuskom fudbaleru, selektoru i sada treneru PSG-a Laurent Blanc. Veliki je to sportski uspjeh za ovog visočkog stručnjaka. Iako je rezultat bio u drugom planu jer se ekipe tek pripremaju za nova prvenstva u Austriji i Francuskoj, očekivano je slavio PSG rezultatom 0:3. Strijelci za goste su bili 26’ Hervin Ongenda, 55’ Jean-Christophe Bahebeck i 78’ Anthony Petrilli.

 

Interesantno je da su za ovu prijateljsku utakmicu karte bile rasprodate već danima ranije. Na poziv Ive Ištuka jedna delegacija NK Bosna na čelu sa Anesom Pajevićem i Mirzom Laletovićem je trebala putovati na ovu utakmicu, međutim u posljednji čas zbog obaveza u NK Bosna oko početka priprema odustalo se od te ideje.
 
www.visoko.co.ba

 

Scroll to Top