Prevent novi/stari sponzor NK „Bosna“ Visoko

Danas je u prostorijama firme Prevent u Visokom ozvaničena nova/stara saradnja sa NK „Bosna“ Visoko.

Kompanija koja posluje širom svijeta, te koja posjeduje svoje pogone u Visokom, je još jednom iskazala spremnost za pomoć lokalnoj zajednici.

Paraf na ugovor je stavljen za 2017. godinu, u kojoj će ova kompanija pokriti troškove prevoza prvog tima, ali i finansijski pomoći klubu.

Direktor Prevent Visoko, Mirza Kahriman je rekao: „Mi smo izuzetno zadovoljni načinom na koji NK „Bosna“ Visoko funkcioniše i izuzetno nam je drago da su njihove ambicije ulazak u Premijer Ligu. Menadžment Prevent Grupacije je dugoročno opredjeljen za pomoć projektima od šireg društvenog značaja, a kroz nastavak podrške klubu želimo nagraditi trud i zalaganja, kako igrača, tako i uprave kluba. Mislim da bi bilo dobro za sport u Visokom, ali i Bosni i Hercegovini, da se i ostali privrednici uključe u ovu ideju i svi zajedno pomognemo razvoju kluba i stvaranju boljih uslova za mlade igrače.

„Mi smo u ovom periodu od skupštine krenuli u razgovore sa privrednicima područja općine Visoko, pa tako i sa predstavnicima Preventa, sa kojima smo danas sklopili suradnju.

Zaista se nadam da će i ostali privrednici slijediti primjer Preventa i da ćemo naredne sezone gledati Premijer Ligu u Visoko.

Još jednom, veliko hvala našem novom/starom sponzoru!“ – istakao je Nermin Kadrić, predsjednik UO NK „Bosna“ Visoko, koji je danas potpisao ugovor sa Preventom.

 

NKB Press

Scroll to Top