Predstavljamo: Harun Agić i Malik Kalem

Harun Agić je rođen 07.10.1998 godine, prve nogometne korake napravio je u omladinskim selekcijama NK Bosna, pod stručnim nadzorom Džaviti Mensura, koji je u mnogome uticao na Harunov razvoj na što je Harun ponosan i vrlo rado priča o svom prvom treneru.

Nakon zapaženih nastupa u kadetskoj selekciji NK Bosna Visoko, gospodin Almir Hurtić šef akademije FK Sarajevo ga poziva u Akademiju FK Sarajevo gdje Harun ostvaruje svoje dječačke snove. Kako nam je rekao Harun u FK Sarajevo je dobio sve što jedan mladi fudbaler može poželjeti, od turnira koje je igrao u Češkoj,Mađarskoj,Hrvatskoj,Italiji pa do toga da mu je školarina,spavanje,hrana i stipendija obezbjeđena od strane FK Sarajevo, što je za ne samo BiH uslove velika stvar nego i za mnogo naprednije države od BiH.

Kruna dobrog i kvalitetnog rada je stigla kada je Harun postigao zgoditak protiv slavnog PSV-a i baš taj gol je proglašen za najbolji gol akademije za 2014. Harun trenutno nastupa za kadetsku selekciju Akademije FK Sarajevo gdje bilježi dobre rezultate i igre a njegova ekipa je prva na tabeli. Posebnu zahvalnost putem našeg portala uputio je svojim roditeljima, prijateljima i prijateljicama i kako nam je rekao na kraju razgovora  “rad, red i disciplina” uvijek se isplate, te da poziva svu djecu da započnu svoj nogometni put u omladinskom pogonu NK Bosna Visoko. Naravno ne bez razloga, jer omladinski pogon NK Bosna Visoko je jedan od najkvalitetnijih u regionu i tu njihove dobre igre neće ostati neprimječene. Harun igra na poziciji lijevo krilo ili prednji vezni i ima nevjerovatnu snagu i osječaj za gol.

10390081_652909834777199_4501308786049977480_n harun agic harun agic1

 

Malik Kalem je rođen 11.5.2000. godine,  nogomet je počeo trenirati u NK Bosna Visoko sa 8 godina pod trenerskom palicom Kurdija Avde, kojem je neizmjerno zahvalan na svemu što ga je naučio. Malika je imao potpuno isti sportski put kao i njegov stariji kolega Harun. Njegove nogometne vještine nisu prošle nezapaženo kod šefa akademije FK Sarajevo gospodina Hurtića, koji ga jei  pozvao u akademiju FK Sarajevo.

Nakon nekoliko briljantnih igara na turnirima u Hrvatskoj i Srbiji, kao i u prvenstvenim utakmicama, prekomandovan je u kadetsku selekciju Akademije FK Sarajevo iako ima pravo nastupa za pionirske selekcije.

Malik kao i Harun je trenutno sa mjestom prebivališta u Sarajevu gdje ima plačeno školovanje, spavanje ,hranu i stipendiju. Malika krasi dobra pas igra ,snaga i odlična realizacija pri postizanju golova. Malik igra na poziciji desnog krila. Malik je putem našeg portala pozdravio svoje prijatelje i prijateljice u Visokom a posebnu zahvalnost je uputio svojim roditeljima koji su uvjek uz njega. Na kraju razgovora rekao nam je šef akademije Almir Hurtić da će u narednom periodu u Visokom biti ponovno selektiranje igrača koji će nadamo se krenuti putem Haruna i Malika, koji ne da su samo dobri nogometaši, nego i dobri momci na koje smo mi iz NK Bosna Visoko ponosni kao i većina građana općine Visoko.

malik kalem malik kalem2 malik kalem3

Press NK Bosna

Scroll to Top