Mirza Laletović: “Stadion treba da bude dio svih nas”

std3

Jedna od ljepših stvari koja se dešava Visokom u posljednje vrijeme jesu svakodnevni radovi na Gradskom stadionu Luke koji će za rezultat imati postavljanje umjetne trave na pomoćni teren sa ciljem omasovljavanja sporta kao i ponovno “oživljavanje” stadiona Luke na kojem su odrasle generacije nogometaša, košarkaša, rukometaša …

– “Namjera nam je od samog početka vratiti stadion njegovoj osnovnoj namjeni, za razliku od svega što je bio prethodnih godina. Želimo iskoristiti geografski položaj Visokog i blizinu Sarajevu i Zenici što nam otvara mogućnost održivog samofinansiranja ukoliko napravimo saradnju sa sportskim klubovima izvan Visokog kao i sa NS BiH za što već imamo neke garancije na osnovu usmenih obećanja. Stadion treba da bude dio svih nas jer na njemu su igrale generacije kako prije rata tako i poslije rata i svi nose lijepe uspomene sa pomoćnog terena popularne visočke “Kantride”. – rekao nam je Mirza Laletović član Organizacionog odbora kojeg smo danas zatekli na stadionu Luke za vrijeme fotografisanja izvođenja radova.

Za Visoko ovo je trenutno najveći sportsko-infrastrukturni projekat nakon 1995.godine. Posljednji put ozbiljna promjena podloge na stadionu rađena je daleke 1977.godine. U cjelokupnoj ovoj priči oko izgradnje modernog terena sa plastičnom travom i pratećim objektima treba zaobići dnevnopolitičke ambicije jer je ovaj proket opšte dobro za Visoko. Stadion treba da bude interes svih stanovnika općine Visoko kako bi u budućnosti imali kvalitetan sport, NK Bosnu u rangu takmičenja koji Visoko i zaslužuje, nova mlade majstore basketa, “Asfaltaše” i one koji će prve rukometne korake započeti na betonu.

 

www.visoko.co.ba / www.nkbosna.ba

 std1std2std4
std5


 

 

Scroll to Top