Potvrđen tačan termin odigravanja prijateljske utakmice na Grbavici između FK Željezničar i NK Bosna

Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna / Samir Bekrić, sportski direktor FK Željezničar

Nakon nedavno održanog sastanka u “Plavom salonu” FK Željezničar na kojem su prisustvovali predstavnici dva kluba i između ostalog dogovorili i prijateljsku utakmicu ova dva kluba koja će se odigrati u Sarajevu na stadionu Grbavica, danas je potvrđen i zvaničan termin odigravanja utakmice.

– Sportski direktor FK Željezničar, Samir Bekrić, i ja usaglasili smo termin odigravanja prijateljske utakmice na Grbavici i to je 28.02. (srijeda) sa početkom u 14:00sati. Nama je to idealna prilika da odigramo gostujuću utakmicu na travnatom terenu u terminu koji je sličan onome u kojem ćemo igrati protiv UNIS-a u Vogošći u prvom kolu nastavka prvenstva, a ujedno je prilika i da trener Džaviti vidi kako se ekipa ponaša na gostovanju.

Ovom prilikom želim istaći da nakon sastanka sa predstavnicima FK Željezničar, kao i onom od ranije sa Emirom Hadžićem i Senad Jahićem koji su sa FK Sarajevo osvojili po dva prvenstva i Kup takmičenja novo rukovodstvo NK Bosna sa svim svojim trenerima ne odustaje od ideje i vizije razvoja domaćeg igračkom kadra. Dakle naš fokus je i dalje samo i isključivo na domaćim igračima iz naše škole fudbala, a sportska saradnja sa sarajevskim klubovima je samo nastavak prekinutog kontinuiteta sa FK Željezničar i FK Sarajevo koji je NK Bosna imala i prije 1992.godine. Ovakav vid prijateljskih odnosa sa Željom i Sarajevom vidimo kao šansu za igrače NK Bosna da jednostavnije dođu u priliku da zaigraju u Premijer ligi, a zauzvrat da naš klub nešto i zaradi od njihovih transfera na putu povratka prije svega u Prvu ligu FBiH, a zašto ne u narednim godinama i tamo gdje smo osvajali prvenstvo, Kup i Super kup. – izjavio je predsjednik Emir Bijedić.

Prije utakmice sa FK Željezničar u Visokom će NK Bosna odigrati još jednu prijateljsku utakmicu sa NK Kiseljak u subotu 24.02. u terminu od 13:30sati.

NK Bosna

Scroll to Top