Saradnja NK Bosna Visoko i FK Sarajevo ; Uščuplić: Trebamo uživati u utakmici protiv Atromitosa; Dupovac: Nadamo se iznenađenju

140805027.9 xl

FK Sarajevo u četvrtak igra uzvratnu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa. Nakon poraza na Koševu (2:1), u Bordo timu se nadaju dobrom rezultatu i eventualnoj pobjedi na stadionu Peristeri u Atini.

Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, kazao je da svi trebaju uživati u četvrtak.

“Pokazali smo u prvoj utakmicu da se možemo nositi s njima do određene granice. Oni su zasluženo pobijedili na Koševu. Mi smo 75 minuta bili u egalu sa njima i u četvrtak ćemo izaći sa istim stavom, velikom motivacijom i željom. Probat ćemo napraviti pozitivan rezultat. Svi igrači su u trenažnom procesu”, kazao je Uščuplić.

On je dodao da su igrači uigravali dvije varijante, defanzivnu i ofanzivnu od čega će zavisiti sastav koji će istrčati na stadionu u Atini.

Amer Dupovac, kapiten tima sa Koševa, kaže da rezultat sa Koševa nije dobar, ali da je zadovoljan igrom.

“Tamo idemo bez pritiska. Navijači su prepoznali dobru igru i htijenje što nam daje dodatni motiv. Možemo se nadati nekom iznenađenju”, kazao je Dupovac.

Saradnja NK Visoko i FK Sarajevo

Članovi UO NK Bosna Visoko, Adis Hajlovac i MIrza Laletović, te Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo, ozvaničili su saradnju između ova dva kluba.

“U novom konceptu razvoja sportskog segmenta nam je bitno da omladinci FK Sarajevo dobiju seniorsko iskustvo i to će imati upravo u NK Visoko. Na taj način možemo pomoći Bosni da se vrati u Prvu ligu FBiH. Napravljeni su prvi koraci i vjerujemo da će se ovaj projekt razvijati u željenom pravcu”, kazao je Ibraković.

Laletović kaže da su u Bosni zadovoljni projektom sa FK Sarajevo.

“Stvaraju se uslovi za ulazaku Prvu ligu Federacije, a zašto ne i u Premijer ligi”; kazao je Laletović, sportski direktor NK Bosna Visoko.

140805027.17 xl

Adis Hajlovac, član UO NK Bosna iz Visokog, kazao je da je ovaj projekt već zaživio u praksi jer se neki omladinci iz FK Sarajevo već nalaze u trenažnom procesu Bosne.

“Bosna će se, ako Bog da, vratiti na mjesto koje mu pripada”, kazao je Hajlovac.

140805027.13 xl

Uspjeh Akademije FK Sarajevo

Osim o susretu protiv Grka, na današnjoj pres konferenciji govorilo se i o početku Omladinske Premijer lige BiH i osvojenom 3. mjestu U-19 nogometaša Sarajeva na nedavno završenom turniru CEE CUP-u u Pragu.

Almir Hurtić, šef Akademije FK Sarajevo, kazao je da su djelimično zadovoljni ovim rezultatom i da su BiH, grad Sarajevo i Brodo tim predstavili na najbolji mogući način.

Adnan Čorbo, trener U-19 ekipe FK Sarajevo, kazao je da je početak rada Akademija najbolja stvar koja se mogla desiti Klubu i da su im pruženi najbolji mogući uslovi za rad.

“Ovi turniri su najbolji pokazatelj nivoa na koji radimo. Dobili smo pozitivne kritike skauta i drugih timova. Na ovim turnirima možemo vidjeti na kojem smo nivou i gdje pripadamo. Naši igrači su dokazali svoj kvalitet i na pravom smo putu. Za budućnost FK Sarajevo se ne treba brinuti”, kazao je Čorbo.

Jedan od najboljih igrača U-19 selekcije Bordo tima, Almir Agaspanhić, kaže da im je malo falilo da naprave historijski rezultat i plasiraju se u finale.

 

www.klix.ba

Scroll to Top