NK Podgrmeč 2:1 NK Bosna

IMG 1565

Nogometaši Bosne su danas u okviru 26.kola Prve lige Federacije gostovali kod ekipe Podgrmeča i doživjeli poraz rezultatom 2:1. Bosna je igrala dosta dobro s obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi i golova nije bilo sve negdje do 60.minute kada su domaći poveli golom iz slobodnog udarca. Četiri minute prije kraja je Podgrmeč povisio na 2:0, a onda je rezervista Alihodžić lijepim golom u posljednjim trenucima meča, smanjio na konačnih 2:1. Bosna u narednom kolu koje se igra u srijedu, dočekuje Čapljinu i jednostavno mora pobijediti, jer u suprotnom vjerovatno ispada iz lige.

Stručni štab i igrači se zahvaljuju firmi Nerminu Buci Kadriću i firmi BIOS koja je omogučila prevoz na utakmicu, te Frljak Murisu i firmi ADO-TRANS koja je sponzorirala ručak i večeru ne ovom dalekom gostovanju. U narednom kolu ekipa Bosne več u srijedu dočekuje ekipu Čapljine koja je praktično več osigruala opstanak, imamo čvrsto obećanje igrača da če spremni dočekati tu utakmicu i dati maksimum sebe da osiguraju opstanak ekipe, bez obzira na to što igraju besplatno, ovim putem i mole općinsku načelnicu da im u ponedeljak doznaći sredstva pomoći koja je obećala kako bi mogli neopmetano trenirati.

Apelujemo na sve građane, navijače i simpatizere kluba, kao i privredne subjekte te općinske vlasti, da prepoznaju momenat i alarmantnu situaciju u klubu. NK Bosna dočekuje Čapljinu sa isključenom strujom radi duga od 500 KM, te dugom od oko 2.000 KM prema službenim licima iz prethodne utakmice, te ukoliko se ovo ne uplati utakmica nece biti odigrana. Također napominjemo da Bosna do kraja prvenstva ima jos samo dvije utakmice te je riječ o neznatnim ali prijeko potrebnim sredstvima za uspješno okončanje prvenstva.

Scroll to Top