Počeo seminar za oficire za bezbjednost i zaštitare / Adis Hajlovac: Ovo jedan od najvažnijih načina pomoći koju Savez može pružiti klubovima

U Sarajevu je u organizaciji NS/FS BiH i UEFA-e počeo seminar na kojem će 31 učesnik dobiti certifikat instruktora za zaštitare („Stewarding Train the Trainer course“).

Danas je na programu prvi od ukupno osam modula a sudionicima su predstavljeni izazovi i potencijalna rješenja u području sigurnosti, te su posebno obrađene teme vezane za ulogu zaštitara.

Na početku seminara, učesnicima se obratio predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić koji je posebno naglasio da su ovakvi seminari izuzetno važni za zemlje regiona, jer se svi susrećemo sa skoro istim problemima te je neophopdno razmijeniti iskustva i prakse i uvijek ići naprijed.

Predsjednik Begić je pozdravio sve prisutne, posebno predavače iz UEFA-e te goste iz nacionalnih asocijacija Srbije, Makedonije i Kosova.

Prvi potpredsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost Adis Hajlovac smatra da je ovo jedan od najvažnijih načina pomoći koju Savez može pružiti klubovima i zaštitarskim agencijama u oblasti obuke kadrova za poslove sigurnosti.

„Zadovoljan sam što smo se prvi put okupili na ovom nivou i što nas predavači iz UEFA-e mogu upoznati sa novim trendovima i rješenjima koja se nude za probleme sigurnosti. Istakuo bih da će najveći benefit za sve sudionike ipak biti u tome što će stečeno znanje kao cetificirani instruktori moći prenositi na druge“.

Scroll to Top