Pobjediti Velež i onda u subotu čekati povoljan rasplet situacije

Nogometaši Bosne nakon poraza u Orašju dočekuju ekipu Veleža u vanrednom kolu, koje će se ove srijede igrati u Prvoj ligi Federacije.

Nažalost, Bosna više nema situaciju pod kontrolom i na prvo mjesto je zasjela ekipa Goška, nakon što se Rudar iz Kaknja pokazao kao tim kojem je najvažnije da i „komšiji crkne krava“ pa su odigrali revijalno u duelu s timom iz Gabele, a ovi su to maksimalno iskoristili.

Da ne idemo dublje u analizu tog meča i onoga što se „pod Vardom“ događalo, možda je bolje reći da barem u slučaju da Bosna ipak osvoji prvo mjesto, Kakanjci neće moći reći da su pomogli i da Visočani nisu mogli bez te pomoći.

Što se tiče Orašja, opet su sudije uticale na razvoj dešavanja u tom duelu protiv Bosne, ali i tu ostaje nada da će „Labudovi“ i protiv Goška igrati pošteno i barem remizirati na svom terenu u subotu.

Do tada i Bosna i Gošk igraju na domaćem terenu, kao i Sloga, koja se još nije predala. Što se tiče Bosne, ostaje samo da pobjeđuju do kraja i zaista imaju dobru priliku da upišu sve tri pobjede, počevši od duela protiv Veleža, kojeg je Bosna savladala i u Mostaru. Gosti svoj spas traže u meču protiv Zvijezde u subotu, ali će pokušati i u Visokom doći do nekog boda.

Najavljuje se i dolazak gostujućih navijača za koje će Uprava Bosne obezbjediti besplatan ulaz, a Demoni će s druge strane učiniti sve da atmosfera bude odlična i da to bude pravi praznik nogometa u Lukama. Meč počnije u 17:30, a na City TV će biti i direktan prenos utakmice.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top