Kadeti NK Bosna Visoko ugostili profesore iz Centra za edukaciju trenera

Gradski stadion “Luke” u Visokom i kadetska selekcija visočke Bosne danas su, nakon brojnih uspjeha ostvarenih tokom sezone, ugostili pripadnike Centra za edukaciju trenera Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Predivan dan na nogometnom terenu iskoristili su mladi visočki nogometaši, ali i treneri koji prisustvuju seminaru za UEFA A licencu, koju organizira Centar za edukaciju trenera NFSBiH, kako bi zajedničkim radom i trudom došli do iskustava koja će biti veoma vrijedna u njihovoj budućnosti.

Treneri visočkih nogometnih kadeta Mensur Džaviti i Nermin Pašalić, u saradnji sa Upravni odborom NK Bosna i Centrom za edukaciju trenera NFSBiH, danas su tako na stadionu u Lukama organizirali jedan trening mladih visočkih nogometaša. Trening je vodilo stručno osoblje iz Centra za edukaciju trenera NFSBiH, koji su polaznicima seminarima, ali i igračima prenijeli važna nogometna iskustva.

Ovom prilikom za portal Visoko.co.ba govorio je i Haris Alić, predstavnik Centra za edukaciju trenera NFSBiH, kazavši nešto više o samom seminaru, funkciji Centra za edukaciju trenera i saradnji sa NK Bosna Visoko.

haris alic, centar za edukaciju trenera nfsbih
Haris Alić, instruktor Centra za edukaciju trenera NFSBiH
“Centar za edukaciju trenera NFSBiH je evo danas u posjeti Nogometnom klubu Bosna Visoko. U saradnji smo sa trenerom Džavitijem, jer je on polaznik UEFA pro edukacije Centra za edukaciju trenera. Zadovoljstvo nam je što smo danas ovdje i u okviru ove današnje edukacije, odnosno u periodu od 10. do 22. 4. tekuće godine, imamo seminar za edukaciju UEFA A trenera. Ovo je drugi kurs i oni su na ovom seminaru 12 dana, te u okviru ovog seminara imamo teoretsku i praktičnu nastavu, a danas smo u Visokom u okviru tog praktičnog dijela nastave, gdje imamo pokazne treninge za trenere koji pohađaju ovaj kurs.

Inače smo smješteni u Vogošći i evo zahvalni smo što smo gosti u Visokom, gdje radimo sa njihovom kadetskom selekcijom i gdje će biti prikazan jedan trening na osnovu kojeg polaznici kursa uče praktični dio nastave i usavršavaju svoja znanja.”

Ovo je bila idealna prilika za polaznike seminara Centra za edukaciju NFSBiH, ali i za trenere i igrače kadetske selekcije NK Bosna koji su danas stekli neka veoma vrijedna iskustva kada je riječ o nogometnim vještinama.

“Prije nekoliko dana bili smo na jednom seminaru Centra za edukaciju trenera NFSBiH, kojim produžavamo trenersku licencu mi iz stručnog štaba NK Bosna. U saradnji sa profesorima iz centra smo razgovarali i stvorili neki vid saradnje, u kojem još učestvuje i upravni odbor kluba koji je podržao današnji trening-edukaciju. Vjerujem da će se ova saradnja u nekoj budućnosti nastaviti i mislim da su ovo izuzetno vrijedna iskustva za nas trenere, ali i za djecu koja treniraju u NK Bosna, jer će dobiti dodatno samopouzdanje i više znanja u vezi sa nogometom.” – kazao nam je ovom prilikom jedan od trenera kadetske selekcije Bosne, Nermin Pašalić.

Saradnja Centra za edukaciju trenera NFSBiH i NK Bosna će biti nastavljena

Posjeta pripadnika Centra za edukaciju trenera NFSBiH Visokom jedinstvena je prilika za trenere sa područja Visokog da uz odlične i profesionalne edukatore usavrše svoja znanja kada je riječ o treniranju nogometnih selekcija. No, ipak današnja posjeta je, čini se, tek početak dobre sportske priče, na što nam je i predstavnik Centra za edukaciju trenera, Haris Alić kazao:

“Apsolutno je Nogometni/Fudbalski savez BiH, odnosno, Centar za edukaciju trenera ovog saveza, otvoren za saradnju sa svim klubovima i mi vršimo redovne posjete klubovima koji izraze želju da sarađuju sa nama. Dakle, ne vidimo razlog zašto ne bismo to činili sa NK Bosna Visoko, poznavajući kvalitete ovog kluba, grad Visoko kao domaćinski grad i generalno sport u ovom gradu.”

Pašalić: Nadamo se najboljem mogućem rezultatu do kraja sezone

Ipak, pored posjete Centra za edukaciju trenera NFSBiH, današnja posjeta kadetskoj selekciji NK Bosna Visoko bila je idealna prilika da od trenera tražimo informacijama o ambicijama ove mlade selekcije do kraja sezone. Inače, mladi visočki nogometaši bilježe fantastične rezultate i jedina su selekcija NK Bosna bez poraza na početku proljetnog dijela sezone, a sama pozicija u vrhu tabele Omladinske lige Centar dovoljan je pokazatelj dobrih rezultata koje grade.

“Naše ambicije, u početku, nisu bile da budemo prvi i da osvajamo prvo mjesto u ovoj ligi, nego da stvaramo mlade igrače. U međuvremenu ovoj kadetskoj selekciji se ukazala prilika da ostvare dobar rezultat, te se nadamo da bi do kraja sezone mogli ostvariti rezultat koji je vrijedan prvog mjesta i osvajanja Omladinske lige Centar.” – kazao nam je Pašalić za kraj razgovora.

Scroll to Top