Oslobođenje: Lider Prve lige FBiH počeo pripreme: Cilj NK Bosna je Premijer liga!

Jesenji prvak Prve lige Federacije BiH NK Bosna Visoko počela je pripreme za nastavak sezone.

U prvenstvenoj pauzi Bosna je dobila novi Upravni odbor čiji je predsjednik Nermin Kadrić, a pred fudbalerima u žuto-ljubičastim dresovima jedini cilj je ulazak u Premijer ligu.

Pored toga novi predsjednik UO najavio je i izgradnju istočne tribine s dodatnih 1.000 sjedećih mjesta, kako bi klub ispunio uslove za igranje u elitnom rangu bh. fudbala.

U prostorijama kluba danas je održana prozivka igrača, a prisustvovao je 31 fudbaler. Svi igrači koji su igrali za visočku Bosnu do pauze će igrati i u ostatku sezone, osim Mustafe Mujezinovića (otišao u Velež) i Adnane Hrelje (vratio se u Mladost iz Doboja kod Kaknja).

Nova imena u ekipi za nastavak sezone su Armin Mujkić, Amar Kadić i Adnan Hodžić, dok su na posudbu iz FK Sarajeva stigli Vedad Gljiva i Edvin Rastoder. Na probi u visočkom klubu nalaze se Zachary Snyder, Raul de Garcia i Jose Manuel Lopez iz američkog nogometnog kampa Colorado Rovers S.C.

Ekipa će u Visokom trenirati do 3. februara, nakon čega se seli u toplije krajeve. Bosna je već zakazala i prvi prijateljski meč, a u subotu na stadion Luke dolazi zenički Čelik.

Scroll to Top