Nudžein Geca bivši igrač NK Bosna za korner.ba: Sa priprema iz Umaga preko Bosne do Brazila i Ronaldovog dresa

Fudbalske snove počinjemo sanjati već u ranom djetinjstvu u dresu omiljenog fudbalera na školskom igralištu. Dres može biti fuš s pijace, poklon od tetke iz dijaspore ili iznosani primjerak…

 

Fudbalske snove počinjemo sanjati već u ranom djetinjstvu u dresu omiljenog fudbalera na školskom igralištu. Dres može biti fuš s pijace, poklon od tetke iz dijaspore ili iznosani primjerak starijeg brata. Nije ni važno. Važan je grb i ime na leđima. A kakva je tek sreća kad dođeš do dresa najomiljenijeg fudbalera u historiji fudbala? Ma šta dođeš, dobiješ ga direktno od njega. Portal Korner.ba donosi vam zanimljivu priču o putu od 9377 km kojeg je dres Brazilca Ronalda prešao od Manausa do Goražda.

Jedan bh. reprezentativac bio je dovoljno spretan i sretan da nakon utakmice sa Kariokama dođe do ove fudbalske relikvije. Da li je dres opran nakon utakmice? Koliko je teško bilo dogovoriti se s Ronaldom za razmjenu dresova? Da li stoji na tavanu ili ga čuvaju laseri u klimatiziranoj sobi? Gdje je danas naš reprezentativac koji je hrabro stajao u odbrani dok su prema njemu išli Ronaldo, Djalminha i Denilson? Odgovore na ova i druga zanimljiva pitanja pronađite u prvoj video priči našeg portala. Igramo za raju!

korner.ba/ Eldin Čalija / Visoko.co.ba

Scroll to Top