Novi kiks žuto-ljubičastih, NK Bosna 0:0 FK Famos

Kao što smo i najavljivali u prethodnom tekstu, ekipa FK Famos se pokazala kao jako težak protivnik i nepremostiva prepreka u borbi za nova tri boda na drugoligaškoj tablici. Prvo poluvrijeme obilježila je terenska inicijativa naše ekipe, šanse su se redale kao na traci, međutim naši napadači danas nisu imali svoj dan i propisno su se ispromašivali.

I drugo poluvrijeme je počelo u istom ritmu i bilo je pitanje momenta kad će Bosna postiči pogodak, jer ekipa Famosa koliko god bila neugodan protivnik, ipak nije fizički spremnija i tehnički potkovanija ekipa od žuto-ljubičastih.

Nakon jednog pogrešno dosuđenog prekršaja, vidno iznerviran igrač Bosne, Muhamed Plakalo, vrlo nesportski i vulgarno vrijeđa glavnog suca meča Denija Ćatibovića pri čemu opravdano dobija direktan crveni karton a ekipa Bosne ostaje s igračem manje na terenu. Istini za volju, sudijska trojka danas nije bila u elementu i na polovini drugog poluvremena je isprovocirala publiku koja je u jednom momentu upala u teren i prekinula meč na nekih 3-5 minuta.

U nastavku igre, Bosna sa igračem manje i vidno prisutnom nervozom zbog loše realizacije već duže vrijeme, ne uspjeva napraviti ništa pred golom Famosa izuzev silnih ofsajda od strane oba naša napadača. Ekipa Famosa koristi to što se Bosna potpuno otvorila i u par navrata ima izgledne prilike pred golom Bosne, međutim danas maestralni Harun Strika ne dozvoljava nikakva iznenađenja i uz par bravuroznih intervencija spašava izgledne gol šanse, zbog čega je u par navrata dobio gromoglasan aplauz malobrojne publike na stadionu Luke.

Što zbog prekida igre, svih izmjena u obje ekipe, te niza dosuđenih prekršaja, glavni sudija današnjeg meča označava sudijsku naknadu od 6 minuta, međutim ni ta nadoknada nije bila plodonosna za ekipu Bosne i rezultat na kraju ostaje 0:0, a Bosna zadržava prvo mjesto na tabeli, obzirom da je Tošk danas na svom terenu remizirao sa ekipom Radnika iz Hadžića. U narednom kolu, ekipa Bosne gostuje u Maglaju kod ekipe Natrona i bit če potrebno više od sreče d ubilježi pobjedu obzirom na formu u kojoj sad igraju.

Ono što je bitno napomenuti jeste i to da je današnja utakmica kasnila pola sata, zbog toga što doktor nije stigao na vrijeme. Delegat susreta nije želio dopustiti početak utakmice bez prisustva doktora.

 

Scroll to Top