Nova pobjeda žuto ljubičastih, Bosna – Goražde 1:0

Stadion Luke. Gledalaca: 300. Sudija: Oliver Kožul (Široki Brijeg) 6,5. Pomoćnici Tomislav Kraljević (Ljubuški), Ivica Mikulić (Široki Brijeg). Delegat: Halim Stupac (Bihać). Strijelac: 1:0 Čabaravdić (24). Igrač utakmice: Amar Čabaravdić (Bosna) 7,5.

BOSNA: Bekan 7,5, Mujkić 7, Kadić 7, Hodžić 7, Čulov 7,5, Čabaravdić 7,5(od 85.Karavelić -), Čiva 7, Čomaga 7, Krajišnik 7,5, Tahiri 6,5(od 65.Vila -), Klarić 6,5 (od 60.Handžić 6,5). Trener: Elvir Memić

GORAŽDE: Matović 7, Zulčić 6,5, Hodžić 6, Dučić 6, Isaković 6,5, Midžić 6,5, Šuka 6(od 73.Soldar -), Mujagić 7, Bešlija 6(od 57.Oković 6,5), Mirković 6,5, Knežević 6. Trener: Damir Beća.

Po pravom jesenjem vremenu i kiši koja je padala skoro cijelu utakmicu, nogometaši Bosne su prvi put ove sezone nastupili pred svojim navijačima. Šteta zbog kiše, jer bi posjeta nakon sjajne pobjede u Čapljini sigurno bila veća, ali i ovako se ispod novog krova na centralnom dijelu tribine natiskalo oko 300 gledalaca i stvorena je odlična atmosfera. A na terenu koji je nakon ljetne rekonstrukcije izgledao odlično čak i pored kiše, Bosna je dominirala od prve minute i stvorene su neke prilike preko Čabaravdića i Hodžića, ali se istakao gostujući golman. Sredinom prvog poluvremena ni nije mogao ništa kada se Čabaravdić sjajnim lažnjakom oslobodio svog čuvara i lijevom nogom zakucao loptu u mrežu. Od tada je Goražde zaigralo nešto bolje, međutim do prilika nisu došli. U drugom poluvremenu gosti imaju više od igre i sve su opasniji, posebno nakon prekida, dok Bosna čeka svoju priliku iz kontranapada. I dočekala je i to dvije vrhunske, ali prvo je iz sjajne prilike Hodžić šutirao preko gola, da bi nakon toga Čabaravdiću lopta pobjegla u vrlo izglednoj situaciji. Goražde je takođe imali dvije dobre prilike, a Bosnu su spasili sreća i golman Bekan koji je bio na visini zadatka. Kada se sve zbroji, pobjeda je zaslužena, mada su se gosti pokazali u dobrom svijetlu i mogli su do boda. Mogla je i Bosna do puno ubjedljivije pobjede da su iskorištene prilike, ali i ovako je odlično, jer Bosna ima šest bodova i još uvijek nije primila nijedan gol. U narednom kolu Bosna gostuje u Novom Travniku.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top