Nogometaš Bosne Nedim Smajić učenik generacije u medresi “Osman ef. Redžović”

Da se ove ove godine pozitivne visočke priče dešavaju na stadionu Luke a nevezano samo za rezultate NK Bosna potvrđuje još jedan primjer. Lijevi bočni igrač NK Bosna Nedim Smajić proglašen je učenikom generacije u medresi Osman ef. Redžović u Visokom.

Tokom četverogodišnjeg školovanja Nedim je postizao odlične rezultate u učenju i vladanju.
Bio je član brojnih sekcija: historijske, sekcije hifza, recitatorke sekcije, sekcije radija BIR i radija Ašik, te spotskih sekcija.

Odgovorno i savjesno je izvršavao povjerene zadatke u okviru realizacije brojnih školskih projekata. Učestvovao je na međumedresanskim i drugim sportskim takmičenjima, na kojima je postizao zapažene rezultate. Član je prvog tima Nogometnog kluba „Bosna“ Visoko. Predstavljao je Medresu i na međumedresanskom takmičenju iz bosanskog jezika, i osvojio treće mjesto. Aktivno je učestvovao u radu Vijeća učenika i bio predsjednik Vijeća u IV razredu, gdje se isticao volonterskim i humanitarnim radom.

Tokom školovanja u Medresi učestvovao je u brojnim projektima i edukacijskim kampovima.
Bio je dio tima koji je radio na projektu My Green Network u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice i Ureda Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Trener NK Bosna Mensur Džaviti ima samo riječi hvale za ovog mladog nogometaša koji je dio nevjerovatne generacije NK Bosna koja je ovog proljeća zabilježila samo jedan poraz u deset utakmica uz pet pobjeda i četiri neriješene utakmice.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top