NK Bosna i US Soccer Education iz Denvera ozvaničili svoju dugogodišnju plodnu saradnju

NK Bosna Visoko član Prve lige FBiH i sportska agencija US Soccer Education iz Denvera danas su u prostorijama kluba u Visokom potpisom protokola o zajedničkom radu, ozvaničili svoju dugogodišnju plodnu saradnju. Ovim sporazumom Visoko postaje stalna baza US Soccer Educationa u domovini i polazna tačka za sve talentovane fudbalere naših korijena iz Amerike, koji žele profesionlanu karijeru otpočeti u Bosni i Hercegovini.

Prvoligaš iz Visokog je klub bogate tradicije, koji je do sada dao četiri reprezentativaca naše zemlje, financiski stabilan, sa velikim brojem sponzora. NK Bosna ima vlastiti stadion “Luke”, odlične trening terene, kvalitetan stučni kadar na čelu sa iskusnim trenerom Ivom Ištukom, stabilno rukovdstvo koje predvodi Nermin Buco Kadrić, Adis Hajlovac, Mirza Laletović, Muhamed Husić. Stoga, sve ovo je garancija da će naši momci koji žele da se okušaju u profesionlanim vodama imati odličnu startnu poziciju.

Zadovoljstvo nakon potpisa sporazuma, nisu krili Benks Ademović sekretar NK Bosne i menđer US Soccer Educationa Nedim Runda koji su istakli da je ovo golem iskorak u njihovom daljenjem radu. Ovim sporazumom predviđeno je da skauti NK Bosne prisustvuju narednom BALKAN SOCCER CAMPU koji USSE organizuje u Chicagu od 21.do 24 juna ove godine.

Scroll to Top