NK Bosna u posljednjem pripremnom susretu savladala Slaviju rezultatom 3:0

Nogometaši Bosne Visoko danas su odigrali svoju posljednju utakmicu pred početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ovog puta protivnik je bila ekipa FK Slavija iz Istočnog Sarajeva, koju su Visočani savladali sa visokih 3:0, potvrdivši tako sjajnu formu i odlično uklapanje pojačanja u najskuplju ekipu Prve lige Federacije BiH.

Strijelci za pobjedu Bosne na stadionu u Lukama bili su Kovač, Hrvat i kapiten Čabaravdić, koji su relativno vrlo brzo donijeli visoko vodstvo svojoj ekipi, koje će im na kraju donijeti i pobjedu.

Na početku utakmice za NK Bosnu Visoko je istrčao sljedeći sastav: Bekan, Hrvat, Ćubara, Čulov, Hrelja, Mujezinović, Cana, Čiva, Kovač, I. Džafić i Porča, dok su u drugom poluvremenu kao zamjene ušli V. Džafić, Papaz, Čabaravdić, Suša, Beširević, Čomaga, te mladi golman Emin Muzaferija koji je sa nepunih 17 godina danas debitovao za prvi tim visočkog kluba.

Inače, na kraju prve sedmice u agustu počet će prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH, tačnije sezona 2016/17, u kojoj Visočani imaju visoke ambicije, a svoju prvu utakmicu igrat će protiv NK Čapljina u subotu, 06. augusta 2016. godine.

Scroll to Top