NK Bosna u nedjelju gostuje u Sarajevu kod FK Baton, iz lige može ispasti čak šest ekipa

NK Bosna // Znam gdje pripadam!

Nogometaši Bosne sezonu će završiti gostovanjem u Sarajevu na stadionu Koševo II kod ekipe FK Baton. Bit će to jedina utakmica ovog zadnjeg kola koja se igra u nedjelju obzirom da je bez rezultatskog značaja jer je Bosna peta na tabeli dok je Baton na sedmom mjestu sa tri boda manje.

Interesantno je da će ove godine iz Druge lige Centar ispasti veliki broj ekipa. Već se zna da su u ligu ušli NK Liješeva, NK Stup i FK Jahorina-Prača. Za sad sigurno iz Prve lige FBiH ispada Mladost iz Doboja kod Kaknja koja u zadnjem kolu igra lokalni derbi sa Rudarom iz Kaknja i ukoliko u Bihaću NK Jedinstvo pobijedi TOŠK onda će i FK Rudar od naredne sezone igrati Drugu ligu Centar tako da u konačnom zbiru ispast će ukupno pet ekipa. Uz sve to, ukoliko FK Famos u doigravanju za Prvu ligu FBiH izgubi i ostane i naredne sezone član ove lige onda će taj broj biti čak i šest, a što opet znači da su sve ekipe od 11 mjesta na trenutnoj tabeli u opasnosti od ispadanja.

 

Podsjećamo, NK Bosna prije početka drugog dijela sezona je bila na devetom mjestu, bez trenera, Upravnog odbora i deset standardnih igrača uz raspored u prvih pet kola gdje je realno bilo očekivati da u takvoj situaciji ne osvoji niti jedan bod. Zahvaljujući prije svega treneru Mensuru Džavitiju i “Visočkoj djeci” klub je spašen sramote da ispadne iz lige na stotu godišnjicu fudbalske igre u Visokom.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top