NK Bosna angažovala još jednog golmana: Tarik Šukrija se vratio u klub u kojem je ponikao

Tarik Šukrija / NK Bosna

Nakon što je Davud Hrnjić dobio direktni crveni karton u prošlom kolu i dvije utakmice zabrane igranja NK Bosna se suočila sa problemom čuvara mreže jer talentovani golmani iz juniorske i kadetske selekcije bez obzira na potpise roditelja zbog godina nisu dobili ljekarske saglasnosti da mogu nastupati za prvi tim.

– Upravni odbor se odmah angažovao na rješavanje problema jer smo bili suočeni s tim, a što ste vidjeli i protiv Famosa, da nam je morao braniti sekretar kluba Emin Muzaferija (koji je inače treći golman op.a) jer smo se sve nadali i iščekivali da će biti završena odobrenja za golmane Omanovića i Ahića iz juniorske i kadetske selekcije ali to se nije desilo zbog toga što niko od ljekara nije htio da potpiše posebno ljekarsko uvjerenje da tako mladi igrači mogu da nastupaju za prvi tim. U takvoj situaciji na naredno gostovanje smo trebali putovati sa samo jednim golmanom, a što bi bio veliki i nepotreban rizik.

Uspjeli smo u rekordnom roku uz konsultacije sa našim trenerom golmana Edinom Smajićem i Upravnim odborom završiti sve papire za Tarika Šukriju, golmana koji je prošao sve selekcije NK Bosna i koji je čak branio za naš tim u vrijeme dok smo igrali Prvu ligu FBiH. Tako da će biti u sastavu već sutra (subota) za utakmicu protiv NK Nemila – izjavio je za Visoko.co.ba šef stručnog štaba Mensur Džaviti.

 

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top