Nihad Mujić napokon u trenažnom procesu

Nakon 164 dana odsustva sa fudbalskih stadiona, Nihad Mujić igrač NK Bosna Visoko, vratio se treninzima sa željom da što prije i odigra svoje prve minute u zvaničnoj utakmici.

Podsjećamo, Mujić je u novembru prošle godine, na utakmici Prve lige FBiH, zadobio tešku povredu loma potkoljenice, nakon čega je na KCUS-u uspješno operisan.

“Bio je to jako težak period za mene, kako sa sportskog, tako i sa privatnog aspekta. Teško je prihvatiti činjenicu da izvjesno vrijeme nećete moći raditi ono što najviše volite, a osim toga morate prihvatiti činjenicu da će oporavak utjecati i na vaš privatni život, jer nakon ovakve povrede primorani ste više mjeseci kretati se ograničeno, ali hvala Bogu sada je sve to iza mene” , rekao je Mujić.

Veliki dio sportske javnosti i njegovih prijatelja pružili su nesebičnu podršku tokom njegovog boravka u bolnici i za vrijeme Nihadovog oporavka.

“Najvažnije je ostati psihički stabilan, ne osvrtati se na ono što se desilo, jer vrijeme ne možemo vratiti. Bitno je imati fokus, plan i cilj prema kojem idete, a moj je bio neupitan, a to je da se što prije vratim na teren. Prva faza nakon povrede je bila operacija koju su obavili prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i dr. Emir Baždar. Na moju radost operacija je prošla veoma uspješno i želim se zahvaliti doktorima, kao i cijelom osoblju koji su profesionalnim pristupom i odnosom olakšali moj boravak na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Nakon izlaska iz bolnice ispred mene je bio period fizikalnih terapija, koje su bile, jako često, naporne i nekada sam
imao osjećaj da će oporavak trajati duže nego sto sam očekivao, ali evo danas sam sretan što sam ponovo “u igri” “, dodao je Mujić.

NK Bosna Visoko je od prvog dana imala jako profesionalan pristup prema ovom igraču i pokazala kako bi trebao jedan klub da stoji iza svojih igrača, kako u dobrim, tako i u najtežim trenucima njihovih karijera. Ono što smo mogli čuti od navijača ovog kluba je to da je Nihad uvijek, što na treningu, što na utakmici davao svoj maksimum, doprinoseći kolektivu bespoštedno.

“Naravno da je takva podrška kluba izuzetno važna i vrlo vjerovatno presudna u oporavku igrača. Moram iskorisiti ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Nerminu Kadriću, upravi kluba NK Bosna Visoko, stručnom štabu,suigračima i navijačima na ogromonoj podršci od dana kada sam se povrijedio pa sve do danas. Takve stvari igraču daju veći motiv, volju i želju da ponovo zaigra. Osim navedenih, ne mogu da ne spomenem podršku mog prethodnog kluba FK Bosna Union, koji su na čelu sa šefom stručnog štaba Emirom Alihodžićem i Elmedinom Brankovićem, uz upravu sa predsjednikom Selcukom Yesilyurtom bili na dispoziciji sve vrijeme tokom mog oporavka. U životu je važno imati porodicu i prijatelje uz sebe onda kada vam je najteže, ja imam tu sreću da ih imam jako mnogo i svakako veliko hvala svima koji su bili uz mene, pojedincima i sportskim kolektivima i naravno mojoj porodici.
Meni ostaje da se spremim najbolje što mogu, zaigram što prije i vratim se “zanatu” zabijanja golova” , zaključio je Nihad Mujić.

Scroll to Top