Narednog vikenda počinje prvenstvo u Drugoj ligi Centar, NK Bosna gostuje u Vogošći

Almin Buza, Edin Smajić (trener golmana), Mensur Džaviti (šef stručnog štaba)

Nogometaši Bosne u prvom kolu proljetnog prvenstva Druge lige Centar gostuju kod FK UNIS iz Vogošće. Nakon smjene kompletnog Upravnog odbora, vanredne Skupštine, 45 dana priprema, velikog broja odlazaka igrača, promjene u stručnom štabu i nove politike kluba u kojoj novi Upravni odbor u fokus svjesno i rizično stavlja isključivo domaće igrače sa dugoročnim ciljem jake omladinske selekcije koja bi trebala stvarati budući temelj seniorske ekipe ulazi se u nastavak prvenstva.

– Odmah sam prihvatio poziv novog saziva Upravnog odbora jer mi se svidio njihov pristup budućnosti kluba gdje žele u prvi plan da stavljaju domaće igrače, a posebno zato jer im vjerujem. Od prvog februara kada smo počeli sa pripremama do danas sve je ispoštovano kako smo se dogovorili, istrajali su u tome da fokus bude na mladim i domaćim igračima pa tako u prvoj ekipi imamo i kadete i juniore. Zajedno nismo podlegli pritiscima i velikom broju odlazaka navodno etabliranih igrača u ovom rangu takmičenja, svima smo dali ispisnice ko je to želio i sastavili smo tim od mladih igrača željnih dokazivanja u koje ja kao novi trener vjerujem u svakom smislu.

Odigrali smo i pet pripremnih utakmica te pobijedili u tri, i izgubili dvije što nam je pomoglo da jasnije vidimo gdje smo i koliko možemo i vjerujem da ovaj tim bez obzira što je najmlađi u cijeloj ligi može napraviti dobar rezultat na osnovu kojeg u narednu sezonu možemo ući i sa neskrivenim ambicijama da se borimo za najviši cilj. U Vogošću ne idemo da se branimo, idemo da igramo i pobijedimo, zaista vjerujem u moje igrače i vjerujem da možemo prvenstvo otvoriti na najbolji mogući način – izjavio je trener Mensur Džaviti.

Utakmica između FK UNIS i NK Bosna igra se u subotu (16.03.) na stadionu “Hakija Mršo” sa početkom od 15:00sati.

Scroll to Top