Partneri: FK Željezničar – FK Sarajevo, najava

 derbi-750x400

U sklopu 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo gostovati će Željezničaru na stadionu Grbavica. Biti će to 104. po redu ligaški gradski derbi dva vječita rivala.

Dueli plavog i bordo kluba iz glavnog grada Bosne i Hercegovine imaju dugu tradiciju. Prva zvanična utakmica, u kojoj je Željezničar bio domaćin, završena je ubjedljivom pobjedom Sarajeva. U sezoni 1954/55 u pobjedi 5:2, pogađali su Žigante, Novo, dok se Živkov čak tri puta upisivao u strijelce.

Posljednje tri utakmice odigrane na stadionu Grbavica završene su bez pobjednika, a posljednja pobjeda bordo kluba ostvarena je u sezoni 2009/10, kada su za Sarajevo pogađali Škoro i Jahović.

Ukupno, Sarajevo je Željezničaru gostovalo 59 puta na stadionu Grbavica. Pri tome je ostvareno 14 pobjeda i 22 remija, a naš klub je poražen 24 puta. Najviše nastupa protiv Željezničara zabilježio je Faruk Ihtijarević, dok je najviše puta mrežu plavih sa Grbavice tresao legendarni Asim Ferhatović, koji se u strijelce na utakmicama protiv Željezničara upisivao 7 puta.

Domaćin 104. ligaškog duela gradskih rivala, Fudbalski klub Željezničar, kao trećeplasirana ekipa prvenstva dočekuje naše Sarajevo. U posljednjih pet utakmica, Željezničar je zabilježio četiri pobjede, te jedan poraz, i to od banjalučkog Borca. Najbolji strijelac Željezničara u dosadašnjem toku prvenstva je Bajić, sa šest postignutih golova.

Sa druge strane, Fudbalski klub Sarajevo sa petog mjesta tabele BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine dolazi na Grbavicu. Bordo klub u posljednjim utakmicama igra jako dobro, a ističu se Puzigaća i Velkoski, sa pet postignutih golova u ligaškim utakmicama. Također, važno je istaknuti i dobro zdravstveno stanje u našoj ekipi. Naime, svi igrači stoje na raspolaganju za sutrašnji derbi, te će naš stručni štab biti na slatkim mukama.

Spomenimo i to da će gradski derbi suditi Muamer Bureković iz Zenice, dok će mu asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik), Enes Đozić (Sarajevo), Dalibor Drašković (Ist. Sarajevo), Husein Terzić (Travnik) i Darko Obradović (Stolac).


INFORMACIJA O PRODAJI ULAZNICA za navijače FK Sarajevo za 104. gradski derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo:

– subota, 01.11.2014. godine od 12:00 do 18:00 na ovlaštenom prodajnom mjestu ispred Gradske Tržnice u ul. Ferhadija

– nedjelja, 02.11.2014. godine od 09:00 do 12:00 na ovlaštenom prodajnom mjestu na platou Skenderija

Cijena ulaznica za navijače FK Sarajevo za dio tribine “Sjever” stadiona “Grbavica” je 10 KM. Dostupan je dovoljan broj ulaznica za sve zainteresovane navijače FK Sarajevo.

 

Scroll to Top