Najava, NK Pobjeda Tešanjka – NK Bosna Visoko

U sklopu 23. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna gostuje na Tešanjci  kod ekipe NK Pobjeda. Utakmica će biti odigrana, obzirom da je riječ o ubrzanom kolu, u srijedu, 29. aprila, na stadionu Tešanjke sa početkom u 16.30 sati.

Ekipa NK Pobjeda se nalazi na devetom mjestu drugoligaške tabele sa 30 osvojenih bodova, uz jednu utakmicu manje. Ekipa sa Tešanjke je u dosadašnjem toku sezone ostvarila osam pobjeda od čega sedam na domaćem terenu a 1 na gostujučem.

Kada su u pitanju drugi ishodi, ekipa sa Tešanjke je gubila sedam puta od čega tri puta na domaćem terenu, dok su tri utamice odigrali neriješenim ishodom. U posljednja četiri kola, NK Pobjeda nezna za “pobjedu”, tako su jedan susret završili neriješeno a tri izgubili. U direktnom duelu s našom ekipom nemaju pozitivan zbir, obzirom da su posljednje tri utakmice ubilježili isto toliko poraza, od čega jedan na svom terenu a dva na našem gdje su u posljednjem meču deklasirani rezultatom 5:1.

Bosna svoje utakmice igra u promjenjivoj formi, tako da smo u posljednje četiri utakmice zabilježili jedan domaći remi i pobjedu a u gostima smo pobjeđivali dva puta.

Bosna u ovaj susret koji je vjerovatno i ključni, ulazi veoma oslabljenja, trener Emir Karahmet nemože računati na suspendovanog Mujkića, kapitena Frljak Ahmeta koji je obnovio povredu koljena te najboljeg igrača Bosne Meldina Hodžića koji je van stroja zbog upale pluča. Za razliku od proščpg susreta u ekipu se vračaju suspendovani Muhamed Plakalo i Abduselam Alihodžić.

Iako naša ekipa nije u formi, nadamo se pozitivnom ishodu, jer zbog dva domaća remija nemamo pravo na kiks do kraja prvenstva.

Uporedne statistike:

statistika bosna pobjeda

sportsport.ba – uporedna statistika

 

PRESS NK BOSNA

 

 

Scroll to Top