Najava: NK NATRON – NK Bosna

U sklopu 21. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna gostuje u Maglaju kod ekipe Natron. Utakmica će biti odigrana u subotu, 18. aprila, na stadionu u Maglaju sa početkom u 16.30 sati.

Ekipa NK Natron se nalazi na oosmom mjestu drugoligaške tabele sa dvadesetdevet osvojenih bodova, uz jednu utakmicu manje. Ekipa iz Maglaja je u dosadašnjem toku sezone ostvarila sedam domačih pobjeda i jednu gostujuću, a u direktnom duelu s našom ekipom nemaju pozitivan zbir, obzirom da su posljednje tri utakmice izgubili, od čega jednu na svom terenu a dvije na nšem gdje su u posljednjem meču deklasirani rezultatom 5:1.

U posljednja tri kola, Natron je ubilježio dvije domače pobjede i jedan gostujući poraz, dok je ekipa NK Bosna u zadnje tri utakmice, ubilježila dva remija na domaćem tereu i jednu gostujuču pobjedu. što u statističkom smislu daje određenu prednost ekipi Natrona.

sportsport.ba screen capture 2015-04-17_09-54-13

Iako statistike kao i igre na terenu ne idu u prilog Bosne, vjerujemo da će naši momci pobjediti Natron i zadržati prvo mjesto na drugoligaškoj tablici.

BUDI BOSNA!!!

 

Press NK Bosna

www.nkbosna.ba

 

Scroll to Top