Mujić: U nogometu nema favorita, Slaven će se nadigravati

Dva pogotka Nihada Mujića bila su dovoljna nogometašima Bosne iz Visokog za jedan bod na Piroti protiv NK Travnik (2:2). Bosna je dva puta vodila, domaći se vraćali, a publika je mogla vidjeti veoma zanimljiv i neizvjestan meč. “Bio je to dobar meč, mislim da su svi posjetioci mogli uživati u dobroj igri. Međutim, nikada ne mogu biti zadovoljan ako ekipa nije pobijedila.
Naravno, važno je da sam u formi i da postižem golove, to je moj osnovni zadatak i uvijek da se trudim da ipravdam očekivanja, ali fudbal je kolektivni sport i na prvom mjestu su tri boda koja osvaja ekipa. Zbog toga sa ovim susretom ne mogu biti u potpunosti zadovoljan”, kazao je Mujić za SportSport.ba.
U subotu u Visoko dolazi Slaven. Bosna je favorit, ali to treba i opravdati. “Nema više favorita u fudbalu. Mi se ne postavljamo kao favoriti protiv bilo koje ekipe da igramo. Najskuplja cijena se plati kada podcijenite protivnika, a mi to sebi ne smijemo dozvoliti. Slaven ima dobar tim i sigurno će doći da se nadigravaju, te je na nama da damo svoj maksimum i iz ove utakmice izađemo sa nova tri boda”, jasan je napadač koji je u Visoko stigao iz Bosna Seme. Bosna je sigurno jedan od kandidata za sami vrh tabele u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH. “Bosna sigurno ima kvalitet za prvu poziciju, vrijeme će pokazati da li zaslužujemo. Predviđanja su jedno, a igra na terenu nešto sasvim drugom. Kao što sam spomenuo, važno je svaku utakmicu ući odgovorno i pokazati želju sa pobjedama, takvim pristupom će doći i rezultati. Igramo utakmicu po utakmicu. Kao konkurente za prvu poziciju izdvojio bi Zvijezdu, Slogu Simin Han, Olimpik i Rudar Kakanj. Mada se u fudbalu nikad ne zna i sve ekipe igraju da ostvare što bolji rezultat”, kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba član NK Bosna Visoko Nihad Mujić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/mujic-u-nogometu-nema-favorita-slaven-ce-se-nadigravati/248491

Scroll to Top