Mensur Džaviti: Svjesno smo ušli u rizik i prednost dali domaćim igračima, nismo se pokajali

Mensur Džaviti

Nogometaši Bosne igraju bolje na gostujućim utakmicama nego u Visokom, više je razloga za to, ali o toj pojavi i poznatom visočkom dušmanluku ćemo nekom drugom prilikom. I nakon 26.kola Druge lige Centar NK Bosna je neporažena na gostovanjima i iz Žepča se vratila sa jednim bodom odigravši 1:1 sa NK Žepče 1919. U svojoj redovnoj analizi nakon odigranog kola za Visoko.co.ba trener Mensur Džaviti je rekao:

– Nakon loše odigrane utakmice protiv Mošćanice, uspjeli smo se vratiti neporaženi sa nezgodnog gostovanja u Žepču. Vrlo teška utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u našoj ligi. Moram da naglasim da smo i ovu utakmicu kao prethodne igrali sa velikim brojem povrijeđenih igrača. Zbog nedevoljnog broja prvotimaca prisiljeni smo da nam isti igrači igraju svaku utakmicu, tako da su nam u takvim okolnostima povrede neizbježne.

Svjesno smo ušli u rizik kada smo rekli da će nam ekipu činiti domaći igrači, ali isto tako ponosno mogu da kažem da su igrači opravdali ukazano povjerenje, i dokazali nam da se njih itekako može računati. – izjavio je za Visoko.co.ba Džaviti.

NK Bosna narednu utakmicu 27.kola igra za vikend u Visokom protiv ekipe NK Ilijaš.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top