Mensur Džaviti: Svi su nas bili otpisali prije početka sezone, sada je sve to već drugačije

Mensur Džaviti / NK Bosna

Da rezultat iz prvog kola nastavka i pobjeda iz Vogošće nije bila slučajnost i stvar sreće nogometaši Bosne kao najmlađa ekipa u Drugoj ligi Centar potvrdili su već u narednom 17.kolu utakmicom odigranom u Visokom protiv FK Borac koji je u Visoko prvo došao da izmjeri golove na Gradskom stadionu Luke, a tek onda da se bori za bodove gdje im je već u prvih 38.minuta igre bilo jasno da su lošija ekipa od “djece” trenera Mensura Džavitija jer je rezultat već tada bio 2:0 za Bosnu. Deset minuta nastavka bilo je dovoljno najboljem strijelcu Bosne Tariku Hindiji da postigne svoj drugi, i za Bosnu treći gol na utakmici, a onda se ispostavilo kao i u prošlom kolu, kao i u pripremnim utakmicama da “visočka djeca” koja igraju za gol više i “ne znaju” se braniti može biti dosta riskantno što je na kraju pokazao i konačan rezultat 3:2, iako mnogobrojna publika koja je bila na stadionu mogla je vidjeti da je Bosna imala sigurno još četiri izgledne prilike za postizanje gola.

Nakon i druge uzastopne pobjede zatražili smo izjavu i od trenera Mensura Džavitija o tome kako je on vidio ovu utakmicu i svoj vrlo uspješan početak na klupi Bosne.

– “Još jedna teška i neizvjesna utakmica. Cijelu sedmicu sam pripremao igrače i govorio da će biti teško potvrditi uspjeh iz Vogošće. Međutim mlada i talentovana naša ekipa iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije. Prije svega želim da se zahvalim našoj publici koja je došla u velikom broju da podrže naše momke, mislim da su im se odužili na najbolji mogući način. I na kraju čestitam našim igračima na sjanoj utakmici iako je bilo padova u igri, al nije im zamjeriti jer smo najmlađa ekipa u ligi. Još jednom su pokazali da zaslužuju da nose dres NK Bosna, i da dostojno prezentuju naš klub i naš grad.

Sad je već očigledno da imamo taj problem u drugom poluvremenu gdje pravimo greške koje ne bi smjeli. Morat ćemo poraditi na tome jer već dvije utakmice stojimo loše u drugih 45.minuta. Isto to nam se dešavalo i u prijateljskim utakmicama, te tzv.”dječije greške”, i to je nešto na ćemu ćemo raditi intezivnije u narednom periodu, s tim da smo ekipa koja daje puno golova u prvom poluvremenu pa nam ta zaliha omogućava da pobjeđujemo, ali i da pomalo “nerviramo” naše navijače zbog nepotrebne neizvjesnosti. Što se tiče mene i igrača FK Borac je već zaboravljen, mi se okrećemo FK Igman i pripremo se za to gostovanje na Ilidži gdje ćemo biti oslabljeni za kapitena Fejzagića, ali nam se u tim vraća Begić. Vidjeli ste pred početak sezone svi su nas bili otpisali, sada je sve to već drugačije, dajemo Upravi kluba slatke muke, pružamo dobre partije i mi idemo i na naredno gostovanje da se nadigravamo i da pobijedimo”. – izjavio je za Visoko.co.ba trener NK Bosna Mensur Džaviti.

NK Bosna iduće sedmice u 18.kolu gostuje kod FK Igman Ilidža, ekipe koja se trenutno nalazi na 14. mjestu na tabeli i u teškoj je situaciji borbe za opstanak, dok je Bosna na 7. mjestu sa razlikom od 17 bodova u odnosu na protivnika. Utakmica se igra 30.03. (subota) na TC Igman Ilidža sa početkom od 16:00sati.

 

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top