Mensur Džaviti: Protiv FK Borac moramo ući hladne glave i ne dozvoliti da nas pobjeda iz Vogošće ponese

Mensur Džaviti

Nogometaši Bosne su proljetni dio prvenstva otvorili pobjedom u Vogošći protiv ekipe FK UNIS i tako uzvratili za poraz u Visokom u prvom dijelu sezone. Odlična igra, zalaganje, borbenost dali su željeni rezultat bez obzira na sav pesimizam onih koji nisu vjerovali u novu politiku kluba sa novim Upravnim odborom koji sav fokus uz sve popratne rizike stavlja na “visočku djecu” i igrače koji su “proizvod” visočke škole fudbala. S tim u vezi angažovan je i visočki trener Mensur Džaviti kome je ukazano potpuno povjerenje i koji je isto odmah na početku opravdao, ali uz opreznu izjavu pred narednu utakmicu u Visokom protiv ekipe FK Borac.

“UNIS smo već zaboravili, od ponedjeljka samo pričamo i pripremamo se za Borac iz Jelaha. Moramo zbiti redove, popravljati gdje smo griješili. Ništa nam ova pobjeda neće značiti ukoliko je ne potvrdimo u subotu na našem stadionu.

Osvrnut ću se i na gostovanje kod vrlo dobre ekipe Unisa. Dan prije utakmice sam dao izjavu da će to biti jedna teška utakmica, ali da idemo igrati bez ikakvog pritiska, ali da se i mi u toj utakmici nešto pitamo.

Želim da zahvalim svim simpatizerima koji su došli da bodre momke, ja vjerujem da ih nismo razočarali. Posebne čestitke idu igračima, odigrali su jednu dobru utakmicu i ja im nemam šta zamjeriti.

Naravno ova pobjeda je još slađa kada znamo da su je ostvarili naši igrači iz našeg pogona. Prije utakmice od jednog člana Upravnog odbora sam dobio poruku u kojoj je pisalo: I da izgubite 10:0 imate našu podršku vjerujemo u našu djecu i u tebe, što mi je dalo dadatni podstrek da motivišem momke koji su pokazali da mogu i znaju i da Bosna ima perspektivnu budućnost.

Ipak već narednog vikenda čeka nas još jedna teška utakmica, gdje moramo ući hladne glave i ne dozvoliti da nas pobjeda iz Vogošće ponese.” – rekao je za naš portal Mensur Džaviti, trener NK Bosna.

Podsjećamo, u prvom dijelu sezone Bosna je u Jelahu poražena rezultatom 1:0. Utakmica u Visokom se igra u subotu od 15:30sati na Gradskom stadionu “Luke”, a ranije donesenom odlukom Upravnog odbora sa ciljem popularizacije fudbala kada se obilježava i 100 godina ove igre u Visokom ulaz za sve utakmice ove polusezone bit će besplatan.

Scroll to Top