Mensur Džaviti prije derbija prvenstva: Dođite i podržite nas protiv Famosa, ova djeca to zaslužuju

Mensur Džaviti / NK Bosna

Iznad očekivanja i najvećih optimista i na žalost svih pesimista nogometaši visočke Bosne predvođeni trenerom Mensurom Džavitijem u prva tri kola imaju tri pobjede i od mogućih devet bodova osvojili su svih devet. Ovaj učinak tim prije ima veći značaj ako znamo da se klub odlučio samo i isključivo na domaći igrački kadar, a “visočka djeca” su na najbolji mogući način opravadala ukazano povjerenje od strane Upravnog odbora koji od prvog sastanka sa igračima kada je klub napustio veliki broj prvotimaca do danas kada u prvoj ekipi igraju i kadeti ne odstupa od prvobitnog kursa i nove politike kluba, a to je da ova postava NK Bosna od ekonoma do predsjednika kluba vjeruje u svoje domaće snage.

Nakon utakmice protiv Igmana na Ilidži zatražili smo i izjavu od trenera Mensura Džavitija koji je uspio nemoguće i sa “visočkom djecom” je uz Famos i Krivaju napravio jedini neporaženi tim u ligi.

– Evo nakon tri odigrana kola, naša ekipa ima 100% učinak. Moram da kažem da je pobjeda protiv Igmana došla teže nego što se očekivalo. Ipak, naša mlada ekipa je pokazala veću želju i volju i na kraju zasluženo pobijedila. Za razliku od prve dvije utakmice nismo bili na željenom nivou, u pojedinim trenucima igre smo dosta griješili, ali ja po ko zna koji put ponavljam, i greške su sastavni dio igre pogotovo kada se radi o najmlađoj ekipi u ligi.

Želim svakako da se zahvalim svima koji su dali podršku i koji su bili sa nama na Ilidži baš kao i u Vogošči, a naravno sve čestitke idu igračima koji su najzaslužniji za sve ovo što se dešava. Treća pobjeda u nizu je dobra uvertira za naredno kolo gdje nam u goste dolazi trenutno najbolja ekipa FK Famos, gdje ćemo mi nastojati da nastavimo ovaj pobjednički niz. Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala da dođu u što većem broju u subotu (06.04.) na Gradski stadion “Luke” i podrže ove mlade i izuzetno nadarene igrače. Ulaz za sve naše domaće utakmice je besplatan. – rekao je za Visoko.co.ba Mensur Džaviti.

Nakon 18 odigranih kola NK Bosna je na petom mjestu na tabeli dok je FK Famos na prvom mjestu i ekipa koja je posljednji poraz doživjela upravo protiv Bosne u Hrasnici u četvrtom kolu rezultatom 1:2 (Tarik Hindija i Edis Mušović). Utakmica se igra od 16:00sati na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom.
Ulaz je besplatan.

 

Scroll to Top