Mensur Džaviti nakon zadnjeg kola i remija sa FK Baton: Ovo su igrači na koje se može računati

Sezona 2023/2024 u Drugoj ligi Centar je završena, FK Famos koji jedini negativan skor ima sa NK Bosna je prvak i igrat će doigravanje za Prvu ligu, NK Bosna je na polusezoni bila deveta, prvenstvo je završila na petom mjestu. U posljednjem kolu igrali su u Sarajevu na stadionu Koševo II protiv ekipe FK Baton koju trenira bivši igrač NK Bosna i FK Sarajevo Memnun Suljagić.

Kao što smo to praktikovali od prvog kola drugog dijela sezone tako i završavamo sa komentarom šefa stručnog štaba Mensura Džavitija:

– I na kraju prvenstva uspjeli smo odigrati dobru utakmicu i pored svih problema koji su nas pratili u zadnje vrijeme. Loše smo ušli u utakmicu, primili rano gol ali smo do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti.

Na samom kraju imali smo dvije 100% šanse. Ali kada se sve sagleda ipak mislim da je neriješen rezultat najrealniji.

Želim ovim putem da se zahvalim ljudima koji su u ovoj polusezoni bili u klubu i omugućili nam sve ono što je neophodno za normalan rad. Posebno se želim zahvaliti igračima koji su iznijeli sav teret i odigrali, mogu slobodno reći, dobru sezonu i pokazali da se na njih može računati.”

Treba istaći da je Mensur Džaviti preuzeo NK Bosna na polusezoni u najnezahvalnijem trenutku ne postavljajući nikakve uslove pred Upravni odbor nego je prihvatio ponuđeno. Sve vrijeme u svih 15 kola i u pripremnom periodu radio je bez pomoćnika i bilo kakvih asistenata izuzev trenera golmana. Svojim primjerom, odnosom prema klubu, igračima, navijačima, medijima pokazao je mnogima kako se zapravo voli NK Bosna.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top