Mensur Džaviti nakon derbija sa Famosom: Igrači su odigrali po meni do sad najbolju utakmicu

Mensur Džaviti / NK Bosna

NK Bosna i nakon četvrtog kola nastavka prvenstva u Drugoj ligi Centar je neporažena ekipa. U derbi utakmici 19.kola u Visokom je izvukla bod u zadnjoj minuti susreta u kojem je od 5.minute igrala sa igračem manje zbog isključenja golmana Davuda Hrnjića koji je dobio direktni crveni karton. Trener NK Bosna Mensur Džaviti u izjavi za Visoko.co.ba kratko je prokomentarisao utakmicu.

– Mogu da kažem da je ova derbi utakmica opravdala sva očekivanja ljubitelja fudbala. Kao što smo i govorili čitavu prethodnu sedmicu u goste nam dolazi dobra ekipa Famosa, koja igra dobar fudbal, al po prvi put od kad sam u klubu sam ponosan i zadovoljan pristupom, zalaganjem i nevjerojatnom borbenošću koja krasi ovu ekipu. Žao mi je što je od samog početka utakmica otišla u drugi smjer, kada smo ostali sa igračem manje i narednih 85 minuta smo igrali i borili se kao da smo ravnopravni, a što nije bilo lako. Igrači su odigrali po meni do sad najbolju utakmicu i pokazali su da ovi prethodni rezultati nisu slučajnost. Nadam se i vjerujem da ćemo nastaviti ovim putem, da ćemo nastaviti da pružamo dobre partije, i da vratimo u Luke naše navijače koji su se u velikom broju već vratili. – rekao je Džaviti.

NK Bosna narednu utakmicu gostuje kod NK Nemila koja je u prvom dijelu prvenstva u Visokom slavila rezultatom 1:3, a jedini strijelac za Bosnu tada je bio Almin Buza. Utakmica se igra u narednu subotu (13.04.) sa početkom od 16:30sati. Nakon toga već u srijedu igra se ubrzano kolo kada u Visokom gostuje ekipa Rudara iz Breze.

Visoko.co.ba / NK Bosna

Scroll to Top