Mensur Džaviti: Igrače nisam pripremao za ono što je bilo u Usori

Nogometaši Bosne doživjeli su prvi gostujući poraz u drugom dijelu sezone u okviru 28.kola na gostovanju u Usori kod istoimene ekipe. Iako je NK Bosna vodila u dva navrata sa 1:0 i 1:2, utakmica je završena pobjedom domaćih 4:2.

– Nakon 13 kola prvi gostujući poraz. Utakmicu smo otvorili dobro, postigli gol imali još nekoliko prilika. Usora se vraća vrlo brzo međutim mi postižemo drugi gol i odlazimo na pauzu sa prednosti 1:2.

Drugo poluvrijeme ne bih komentarisao.
Mogu samo da kažem da sam ponosan na svoje igrače, na njihovo ponašanje, jer oni nisu pripremani za ono što je bilo na utakmici, a što je mogla vidjeti i skupina naših vjernih navijača iz Visokog i Sarajeva zajedno sa naša dva člana Upravnog odbora.

Narednog vikenda u goste nam dolazi vrlo dobra ekipa Natrona koja je drugoplasirana na tabeli. Na toj utakmici možda ćemo i najjasnije vidjeti koliko ova ekipa vrijedi jer rezultatski i bodovno ova utakmica ništa ne znači, a što je preduslov da gledamo dobru utakmicu bez bilo kakvog pritiska. Mi ćemo učiniti sve kako bi se oprostili pobjedom pred domaćom publikom. – izjavio je za Visoko.co.ba Mensur Džaviti.

Utakmica protiv Natrona igra se u nedjelju  (02.06.) na Gradskom stadionu Luke sa početkom od 17:00sati. Ulaz za sve Bosnine domaće utakmice je besplatan.

Scroll to Top