Lujo Ilić, potreban nam je kiks visočke Bosne

Zakuhalo se kao nikada u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi, pet je kandidata za plasman u Premijer ligu, a deset koji se bore za opstanak.

Dojam je kako je u svojevrsnoj tampon zoni samo Orašje koje se kako trenutačno stvari stoje teško može uključiti u borbu za prvo mjesto.

Ipak, to je jedna od rijetkih pozicija za neki prvoligaški klub.

Među onima koji gledaju prema vrhu je i trenutačno drugoplasirani GOŠK, koji ima 43 boda kao i trećeplasirani Rudar, dva manje od vodeće Bosne.

Naravno da neizvjesnost trese Podavalu. Poslije osvojenog boda u Gračanici agilni Lujo Ilić, sportski direktor kluba kaže:

”Nama do kraja pašu samo pobjede. Uvjeren sam da ova ekipa to može napraviti, dobiti svih pet utakmica do kraja i osvojiti prvo mjesto. To nam je jedini cilj. Evo u Gračanici, na kraju utakmice svi domaći gledatelji su ustali i aplaudirali našim igračima. Njima su bodovi bili prijeko potrebni, ali nam ljudi rekoše da bolja ekipa u zadnjih pet godina nije kod njih gostovala. Momci su igrali u stilu Barcelone, to je bila naša najbolja utakmica.”

”Dobro igrate važne utakmice?, pitamo Luju, a on kaže:

”Mi igramo daleko najljepši nogomet, ali mislim da trebamo potražiti negdje lijek za skidanje uroka. Puno promašujemo. Stvarno sreće nemamo, evo i utakmicu u Gračanici smo mogli riješiti u prvih pola sata, ali nismo uspjeli pogoditi, pa smo na kraju bili zadovoljni i bodom. Kažem, igramo u polju najljepši nogomet, ali golove teško dajemo. Nadam se da će nam se sreća vratiti u završnici”, kazao je Lujo za čapljinski porta.

”Prosvjed osam klubova među kojima je bio i GOŠK, protiv lošeg suđenja, izgleda daje rezultata?, pitamo dalje. ”Gdje god imamo normalno i regularno suđenje GOŠK ne može izgubiti. Nitko nas ne može dobiti ni kući ni na strani uz regularne uvjete. Ja sam za to da bolji pobjedi, a ne da se pravi lakrdija od nogometa, koja tjera gledatelje. To treba spriječiti, zato smo i podigli glas. Mi smo kući izgubili od Sloge i Bratstva, nitko nije rekao riječ, bili bolji ili spretniji i pobijedili, ali takve uvjete tražimo i mi na strani. Neka bude sve po propisima!”, ističe sportski direktor Gabeljana Lujo Ilić.

”Do kraja je još pet kola, kakav rasplet vidite?”, pitamo ga.

”Ja mislim i uvjeren sam, da smo mi i visočka Bosna najozbiljniji kandidati, a isto tako smatram da GOŠK može dobiti svih pet utakmica do kraja. Zašto, jer imamo najbolju ekipu, najbolje trenere i najbolju upravu.”

“Treba nam jedan kiks Bosne, kući ili na strani i eto nas na vrhu. Imamo i bolji međusobni skor. Nama je cilj prvo mjesto i ništa nas drugo ne interesira. Mnogi su sumnjali u nas, ali su se prevarili. GOŠK se ne smije otpisati! Sve ćemo učiniti da donesemo titulu u Gabelu i tako ispunimo san našeg pokojnog predsjednika Pere Pavlovića i po drugi puta se plasiramo u Premier ligu”, rezolutan je direktor Ilić.

Iako baš i nemaju povoljan raspored, u GOŠK-u očito ne posustaju.

Bhfudbal.ba

Scroll to Top