Kusturica za Klix.ba: Šavija će svoje tvrdnje morati dokazati, podnijet ćemo krivičnu prijavu

Edis Kusturica, prvi čovjek tima sa Koševa razočaran je izjavama predsjednika Slavije Zdravke Šavije na konferenciji za novinare koja je održana nakon meča Slavija – Sarajevo. Kusturica kaže kako mu nije jasno da se tako može ponašati jedan sportski radnik.

“Što se mene tiče, gospodin Šavija je nakon svojih neutemeljenih izjava ubuduće persona non grata na najvećem bh. stadionu. Neće mu biti omogućeno ulazak na stadion Koševo kada bude igrala Slavija protiv Sarajeva. Svoje tvrdnje i argumentaciju, koju on nadam se ima, morat će da dokaže na disciplinskim organima NSBiH i organima kojima ćemo mi podnijeti krivičnu prijavu. Već sutra ćemo to uraditi putem našeg advokatskog tima. Imat će potpunu priliku da u jednom demokratskom, slobodnom i pravnom postupku dokaže sve ovo što danas izjavljuje“, kazao je za naš portal Kusturica.

Dodaje kako je teren u Istočnom Sarajevu bio katastrofalan za igru.

“Samo mogu reći da je teren danas ličio na jedno kukuruzište. Daleko je to i od najminimalnijih standarda na kojima treba da se igra utakmica. Također, grupa naših fudbalera je napadnuta u gledalištu. Čak je batine dobio i njihov prijatelj, fudbaler Željezničara. To ne ide na čast FK Slavija. Gospodin Šavija bi se trebao baviti unutrašnjom organizacijom utakmica svog kluba, a ne da daje neargumentovane izjave. Imat će priliku da sve stvari dokaže pred nadležnim organima“, zaključio je prvi čovjek tima sa Koševa.

Scroll to Top