Iz rukovodstva visočke Bosne čine redovne napore kako bi stadion “Luke” zadržao laskavu titulu stadiona sa jednom od najboljih travnatih podloga u BiH!

Stadion “Luke” u Visokom, na kojem, kao što je poznato, svoje domaće mečeve igra aktuelni prvoligaš Bosna iz Visokog, inače, ima jednu od najboljih travnatih podloga, ne samo među stadionima timova ovosezonske Prve lige FBiH, već računajući stadione timova u čitavoj BiH, u šta smo se i mi sa portala sportskevijesti.com više puta uvjerili, a tokom naših službenih/poslovnih posjeta ovom stadionu.

Zašto je to tako, odgovor se, pored ostalog, krije i u činjenici da se travnjak ovog stadiona redovno održava od strane odgovornih lica, a sve sa ciljem kako bi nogometaši Bosne, ali i nogometaši drugih timova, imali što bolje uvjete za vrijeme odigravanja nekog takmičarskog/prvenstvenog susreta na stadionu “Luke”.

Tako su iz rukovodstva visočke Bosne danas izvršili dodatne radove na glavnom terenu gradskog stadiona “Luke” u Visokom, konkretno, izvršeno je valjanje travnjaka, bacanje kvarcnog pijeska, i postavljanja navodnjavajućih prskalica unutar terena.

Izvođač ovih radova je kompanija Bios Visoko, inače, dugogodišnji sponzor NK Bosna Visoko.

www.sportskevijesti.com

Scroll to Top