Intervju sa Ivom Ištukom, Amarom Kadićem i Muhamedom Husićem pred utakmicu sa “Jedinstvom”

Uoči sutrašnje utakmice (15.04.) sa ekipom“ Jedinstva“ iz Bihaća, za zvanični portal NK „Bosna“ Visoko, govorili su trener Ivo Ištuk, igrač Amar Kadić i član UO Muhamed Husić.

Šefa stručnog štaba, Ivu Ištuka, smo pitali o predstojećem susretu:

„Sutrašnja utakmica je izuzetno važna za nas. Mi se nadamo da ćemo sutra prekinuti ovu neuspješnu seriju rezultata. Smatram da uz maksimalno zalaganje možemo doći do 3 jako bitna boda, a samim tim se ponovo vratiti u utrku za 1. mjesto, koje vodi u Premijer Ligu. Respektujemo ekipu Jedinstva, tako da će momci morati ući u utakmicu sa pravim mentalitetom, ukoliko želimo da pobijedimo kvalitetnu ekipu iz Bihaća.“

Jedan od onih koji će vrlo vjerovatno nastupiti na sutrašnjoj utakmici je Amar Kadić, budući da su Papaz i Čubara, koji su također štoperi, suspendovani zbog akumuliranih kartona. Inače, Kadić je jedan od rijetkih igrača naše ekipe, koji je dobio prolaznu ocjenu za nastup u Travniku, po mišljenju nekih stručnjaka koji se posmatrali utakmicu sa Travnikom, koja je odigrana prošle sedmice.

„Radili smo zaista naporno ove sedmice, kako bi ispravili greške u našoj igri. Smatram da možemo odigrati puno bolje od onoga što smo prikazali u Travniku i samo uz pravi pristup možemo doći do jako bitna 3 boda. Prethodna 3 ili 4 kola smo odigrali poprilično loše, tako da smo psihički „malo“ pali, no siguran sam da, uz sutrašnji pozitivan rezultat, možemo se vratiti na pravi kolosjek.“ – rekao je Amar Kadić, pojačanje naše ekipe iz zimskog prelaznog roka.

Na kraju smo porazgovarali sa gosp. Muhamedom Husićem, članom UO kluba:

„Velika većina članova je bila na svim utakmicama u ovoj polusezoni (op.a. neki su bili spriječeni zbog privatnih obaveza da gledaju sve utakmice) i u razgovoru smo došli do zaključka da je ekipa na psihološkoj bazi u nešto lošijem stanju. Međutim, tokom sedmice smo uvidjeli da igrači žarko žele da osvoje 3 boda i da su čitavu sedmicu podredili ekipi „Jedinstva“. Sad, više nego ikad, nam je potreban dobar rezultat i povratak pozitivne atmosfere, u i oko kluba. S toga, pozivam sve naše simpatizere, da dođu na stadion „Luke“ i podrže našu ekipu.”

Vrijedi istači da se utakmica igra na gradskom stadionu „Luke“, sa početkom u 16:30 sati. Na poluvremenu utakmice će biti upriličena nagradna igra, koju organizuje partnerski brend Manners. S toga, imate mnogo razloga da pogledate sutrašnju utakmicu našeg tima i bihaćkog “Jedinstva”.

Svi na stadion „Luke“!

NKB Press

Scroll to Top