Intervju: Nermin Buco Kadrić, predsjednik UO NK Bosna Visoko

NKB Press: Gospodine Kadrić, prvoligaške ekipe lagano startaju sa početkom priprema, kad možemo očekivati prozivku NK Bosna i šta uprava planira po pitanju priprema za nastavak sezone?

Kadrić: Oficijelni početak priprema zakazan je za 19.01.2017 godine u 13:00 na gradskom stadionu Luke kada će stručni štab izvršiti prozivku igračkog kadra te održari prvi trening. Prvi dio priprema po već ustaljenoj praksi održat će se u Visokom na našim terenima koji su zaista u fenomenalnom stanju. Obzirom na ranija veoma pozitivna iskustva drugi dio priprema prema planu uprave održat će se u Mostaru gdje imamo zaista sjajne uslove za brušenje forme ali i kvalitetne protivnike za odigravanje prijateljskih utakmica.

NKB Press: Ekipe iz vrha tabele, kojem objektivno pripada i Bosna, aktivne su u angažovanju novih akvizicija i svojevrsnom osvježavanju igračkog kadra, šta možemo očekivati kada je u pitanju igrački kadar Bosne?

Kadrić: Svjedoci ste, u posljednje tri godine, da naša ekipa ne “troši igrače”, odnosno da ne mjenja prečesto igrački kadar i ne poseže za raznim “pticama selicama” koji se nude na tržištu Prve lige FBiH. Naša poslovna politika je da zadržavamo, slobodno mogu reči, močan kostur prvog tima i dopunjavamo ga pažljivo biranim pojačanjima, tako će biti i na početku ove polusezone. Našu ekipu su sporazumno napustili Almir Ćubara (FK Željezničar), Predrag Papaz (FK Čelik) i Adnan Hrelja (FK Simin Han), koji su dobili priliku da naprave po njihovom mišljenju nešto bolje ugovore i mi kao uprava im nismo pravili probleme što dovoljno govori o korektnoj atmosferi koja vlada u našem klubu. Za nas je jako bitno da su pomenuti igrači otišli u klubove kakvi su Željo i Čelik ali i Simin Han jer to zapravo govori da se naša ekipa pomno prati i da smo interesantni svima i da itekako imamo kvaliteta.

NKB Press: Govorili ste o kadru koji je napustio klub, šta je sa pojačanjima?

Kadrić: Igrače nećemo gomilati, svi oni koji su otišli dobit će adekvatne zamjene te ćemo u dogovoru sa stručnim štabom pojačati konkurenciju na svim deficitarnim pozicijama. Za sada smo postigli dogovor sa Mujkić Arminom koji bi na poziciji stopera trebao zamjeniti Pedju Papaza a u toku su pregovori sa nekoliko igrača iz BiH i inostranstva o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

 

NKB Press:  Ciljevi NK Bosna u 2018 godini?

Kadrić: Što bolji rezultati seniorske ekipe su u fokusu 2018-e godine, zatim izgradnja tribine i popratnih sadržaja te kadrovsko jačanje uprave kluba.

NKB Press: Kažete što bolji rezultati seniorske ekipe su u fokusu, znači li to da Bosna nije odustala od šampionskih ambicija?

Kadrić: Ozbiljni ljudi, a smatramo se takvim, uvijek imaju ozbiljne ambicije, znači li to da nismo odustali od šampionskih ambicija prosudit sami, činjenica je da imamo dobru ekipu i dobar raspored.

NKB Press: Jako je teško postavljati pitanja čovjeku koji u svom izlaganju unaprijed daje odgovore na pitanja koja još nismo ni postavili, ima li nešto što bi gospodin Kadrić želio istači što nije bilo u našim pitanjima?

Kadrić: Dobro opažanje, želim istači da je jaka Bosna projekat i cilj svih nas, općina Visoko na čelu sa načelnicom Babić čvrsto podupire naš projekat i takav odnos spram kluba se zaista osjeti kako u finansijskom tako i u svakom drugom smislu. Kao predsjednik kluba zadovoljan sam radom svih svojih saradnika u upravnom odboru čije aktivnosti ne prestaju ni u vrijeme prvenstvene pauze, takodjer moram istači i dobru potporu visočke privrede a koja će u narednom periodu jačati.

NKB Press: Poruka za kraj?

Kadrić:  Za kraj meni najdraži i najvažniji, navijači NK Bosna Visoko, popularni Demoni, kojim želim poručiti da nam njihova podrška itekako znači te da će uprava i dalje podupirati njihove aktivnosti. Želio bi pozvati sve navijače da u narednoj polusezoni u još većem broju daju podršku našim momcima a u ime njih obečavam borbu do posljednje kapi znoja i srce na terenu. Budi Bosna!!!

NKB Press

Scroll to Top