Intervju, Emin Efendira: Ovo je velika pobjeda za naš tim

NKB Press: Da li ste očekivali pobjedu u Orašju?

Emin:Utakmica u Orašju je pokazala da naši igrači i strućni štab su odigrali odličnu utakmicu koja je iskreno iznenadila kako nas Upravu kluba tako i sve navijaće našeg kluba. Normalno da ne treba se dizati visoko ali svakako ovim putem upućujem iskrene ćestitke igraćima i stručnom štabu, ovo je velika pobjeda za naš tim.

NKB Press: U sljedećem kolu dolazi ekipa Bratstvo Gračanica šta očekujete od te utakmice?

Emin: Sigurno da će biti teška utakmica jer Bratstvo je izgubilo kod kuće od Zvijezde i sigurno će tražiti bodove u Visokom, ali mislim da su momci svjesni važnosti utakmice i da tri boda ne bi trebala dolaziti u pitanje.

NKB Press:Ako bi se pobjedilo Bratstvo i neki rezultati pokloplili Bosna može biti i prva na polusezoni?

Emin: Pa ako bi naša ekipa pobjedila Bratstvo i eventualno u gostima Budućnost bili bi vjerovatno prvi ali rano je o tome sada govoriti, prvo treba Bratstvo pobjediti i ići utakmicu po utakmicu.

NKB Press: Da li je teško Upravi kluba pratiti sve klupske troškove:

Emin: Iskren da budem jeste teško pratiti. Nama kao Upravi nije teško pratiti tekuće troškove nego su problem tužbe koje nas usporavaju iz 97/98 godine ali evo nadamo se da ćemo i to ubrzo završiti. Svakako da moram istaći da smo do sad otplatili oko 200.000KM što nije mala stvar na današnjem vremenu. Ipak u Visokom ima dosta privrednih subjekata pretežno domaćih firmi koje nas prate i ovim putem im se zahvaljujem.

NKB Press: Koje su to firme?

Emin: Ne bih nabrajao te firme da koga ne zaboravim ali javnost je sigurno upoznata koje uz NK Bosna Visoko.

NKB Press:Koji su planovi uprave kluba u narednom periodu?

Emin: Svakako da je cilj sezonu završiti u gornjem djelu tabele a onda cemo sjesti i vidjeti šta dalje. Svakako planiramo da ekipu odvedemo na pripreme u toplije krajeve vjerovatno u Hrvatsku i dovedemo jos par pojacanja na polusezoni kako bi bili još bolji sljedeće polusezone. Pored prvog tima tu su i omladinske selekcije od najmladžih pjetlića do juniora gdje sve selekcije postižu zavidne rezultate i ovom prilikom im čestitam. Sigurno će tu biti veći akcenat u narednom periodu jer djeca su naša budućnost i moramo im posvetiti više pažnje.

NKB Press: Da li je u planu izgradnja nove tribine ili svlačionica?

Emin:Ako budu neke stvari se poklopile a nadamo se da hoće, naša je želja da napravimo još jednu tribinu sa još 800 do 1000 sjedećih mjesta sa svim pratećim objektima ispod tribine. Tu bi se nalazilo sve ono što nalažu propisi UEFE od kontrolnih prostorija,prostorija za prvu pomoć, press sobe, do sauna i jacuzzija. Projekat je spreman pa vidjećemo u narednom periodu možemo li ovo realizovati. Mišljenja sam da Visoko može iznjeti ovaj projekat kao što je iznjelo i projekat sa umjetnom travom.Tribine i svlačionice mogu donjeti mnogo toga u svakom smislu te rijeći i trebamo težiti ka tome.

NKB Press: Poruka za kraj?

Emin: Hvala svima na dosadašnjoj podršci i nadamo se da će ona biti na još većem nivou u budućnosti. Naravno ujedno pozivam sve navijaće da odvoje 2h u subotu i podrže igraće do pobjede koja bi nam mnogo znaćila.

NKB Press: Emin Efendira je direktor Visočke društveno odgovorne firme MEGA-TRANS koja se bavi pružanjem logističkih usluga uključujući transport, skladištenje, distribuciju, carinjenje, kao i djelatnost konsaltinga na izradi fizibiliti studija i konsalting u oblasti optimizacije logističkih procesa i troškova.

Scroll to Top