Intervju: Almir Ćubara

Dan prije utakmice sa ekipom Sloge iz Siminog Hana, odlučili smo da porazgovaramo sa jednim od najstandardnijih igrača naše ekipe, Almirom Ćubarom. Pouplarni “Ćube” je bio izuzetno raspoložen pred sutrašnju utakmicu, pa je na našu molbu za odgovore na neka pitanja, odgvorio pozitivno.

NKB: Almire, u Bosni si već skoro godinu i pol, kakvi su tvoji utisci o klubu i gradu?

AĆ: Što se tiče kluba, dobri uslovi za treniranje, dobra organizacija kluba, uprava je fer i korektna prema igračima, za što smatram da je izuzetno važan aspekt u funcionisanju jednog kluba. Mislim da je ovo odlična sredina za razvoj mladih igrača, jer ovdje postoje svi uslovi za mladog igrača da stiče iskustvo i da napreduje.

NKB: Liga je ove sezone izuzetno jaka, koliko daleko može naša ekipa?

AĆ: Mislim da je ove godine konkurencija veoma jaka i da možemo biti među prve tri ekipe. Prvenstvo će biti izuzetno zanimljivo jer ima mnogo kvalitetnih ekipa. Mi ćemo u svakoj utakmici pružiti svoj maksimum, pa ćemo vidjeti koliko daleko možemo ići.

NKB: Bosna je već 8 kola neporažena, koja je tajna uspjeha?

AĆ: Tajna uspjeha je u tome da igramo napadački fudbal, a u odbrani igramo dosta čvrsto i agresivno…Mislim da je to ta neka “formula” za uspjeh, a mi na svakom treningu nastojimo da unaprijedimo tu našu igru. Mislim da ćemo postajati samo jos bolji, kako sezona bude odmicala.

NKB: Jedan si od najtalentovanijih mladih defanzivaca u ligi. Šta su tvoje prednosti, a šta mane u igri?

AĆ: Moja prednost je igra glavom, ali mislim da sam i u situacijama jedan na jedan jako dobar. Također, mislim da sam staložen i smiren, pokušavam igrati bez panike. Što se tiče mojih mana, mislim da moram raditi na brzini i to ću nastojati unaprijediti u narednom periodu.

NKB: Imao si poprilično turbulentan ulazak u sezonu, ali zadnje 2-3 utakmice si na visokom nivou. Koji je to razlog nešto lošijih igara na početku sezone?

AĆ: Ne znam koji je pravi razlog takvog početka, ali ja svakodnevno radim na sebi. Pored treninga radim individualno i svjestan sam da mi se forma popravlja, nema sumnje da mi mnogo pomažu i suigrači, jer uz kvalitetne suigrače, mogu samo napredovati.

NKB: U nedjelju nas očekuje utakmica u Siminom Hanu, šta možemo očekivati?

AĆ: Sloga je dobar tim što se vidi i na tabeli, ali isto tako mi imamo kvalitetnu ekipu i ako budemo igrali od početka napadački, možemo ih pobjediti! Mislim da je najvažnije da u sutrašnju utakmicu uđemo sa pravim mentalitetom i da igramo svoju igru.

Na kraju intervjua, Ćubara je istakao da je ova ekipa Bosne izuzetno kvalitetna, te da se svkim danom uočava određeni napredak, a nama je samo preostalo da se zahvalimo “Ćubiju” i da mu zaželimo puno uspjeha u žuto-ljubičastom dresu.

Napominjemo, utakmica sa Slogom iz Siminog Hana je na programu sutra (nedjelja, 01.10. op.a) u 15:30 sati, na stadionu u Siminom Hanu.

Scroll to Top