Impresivna statistika Tarika Hindije najboljeg strijelca NK Bosna

Tarik Hindija

U prve dvije prijateljske utakmice pred nastavak sezone napadač visočke Bosne Tarik Hindija postigao je četiri gola, a poseban kuriozitet je u tome što mu je za to bilo potrebno samo po jedno poluvrijeme. Golove nije postizeo protiv niželigaša nego ekipa koje se takmiče u istom rangu kao i NK Bosna. Po dva pogotka za 45.minuta dao je FK Rudar Breza i NK Kiseljak.

Istina, radi se o prijateljskim utakmicama, međutim njegova statistika iz jesenjeg dijela prvenstva je još impresivnija. Ovaj mladi centarfor rođen 2003.godine odigrao je svih 14 utakmica prvog dijela takmičenja, ubjedljivo je najbolji strijelac NK Bosna sa devet postignutih golova ili 0,64 po utakmici. Ova statiska sasvim tačno pokazuje da NK Bosna u svom napadu ima pravog dragulja koji naravno bez ostatka tima, u kojem su dva najstarija igrača 1996. i 1997.godište, ne bi imao priliku iskazati svoj talent.

Inače NK Bosna je nakon prvog dijela prvenstva na diobi sedmog mjesta na tabeli zajedno sa FK Borac i NK Kolina. Ostvareno je 6 pobjeda, 4 remija i 5 poraza uz gol razliku 22:20 i 22 osvojena boda.

Nastavak prvenstva je 16.03., kada NK Bosna gostuje kod trećeplasiranog UNISA-a u Vogošći.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top