Gosti uspjeli kontranapadima kazniti propuštene prilike Visočana: NK Bosna – NK Novi Travnik 0:2

I završena je utakmica 18. kola Prve lige Federacije BiH, u okviru koje su na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom snage odmjerile ekipe NK Bosna i NK Novi Travnik. Nakon 90 minuta igre u Visokom i pored toga što je domaći tim imao mnogo dobrih prilika, terensku inicijativu tokom gotovo cijele utakmice i nadmoć nad protivnikom, gosti iz Novog Travnika uspjeli su da iskoriste slabosti visočkih nogometaša i da postignu dva pogotka za pobjedu, njihovi četvrtu ovosezonsku.

I dok se novotravničani raduju, visočki nogometaši će dobro morati da analiziraju ovu utakmicu jer dva kiksa na domaćem terenu nisu baš nešto što je dopustljivo ekipi koja ja je kalibar visočke Bosne. Prvenstveno remi protiv Čapljine, a zatim i poraz od pretposljednje ekipe na tabeli, oba puta na kod kuće, je nešto nedopustljivo ovom timu kakav je NK Bosna.

Bilo kako bilo, trener Dedić će morati konsolidovati redove u svojoj ekipi i pronaći pravi ritam za svoje igrače koji su katastrofalno odigrali ovu utakmicu, iako su stvorili mnoštvo prilika koje nisu realizirane.

U narednom, 19. kolu Bosnu očekuje veoma uzbudljiva utakmica protiv prvoplasirane ekipa Metalleghea, a ova utakmica će biti odigrana u Jajcu već narednog vikenda.

Ovom informacijom ćemo završiti današnji prenos i sportsku subotu u Visokom, a vama do narednog prenosa utakmice srdačan sportski pozdrav šalju vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić iz redakcije vašeg omiljenog portala Visoko.co.ba.

Scroll to Top