Golman Al Ahlija i katarske reprezentacije poklonio rukavice golmanu NK Bosna Tariku Šukriji

Igrala se četvrta utakmica drugog dijela prvenstva, 19.kolo Druge lige Centar, derbi prvenstva. U Visokom je do tada neporažena NK Bosna pred punim tribinama stadiona Luke dočekala prvoplasirani FK Famos. Već u petoj minuti domaći golman Davud Hrnjić dobio je crveni karton, a na njegovo mjesto ulazi silom prilika sekretar kluba Emin Muzaferija jer Bosna u tom trenutku nije imala drugog rezervnog golmana, ili preciznije niko od ljekara nije htio/smio da potpiše ljekarska uvjerenja za golmane iz juniorske odnosno kadetske selekcije.

 

A zatim slijedi rijetka romantična nogometna priča o momku koji se zove Tarik Šukrija.

NK Bosna je bila u bezizlaznoj situaciji i bez golmana pred narednu utakmicu u Nemili koja se igrala u subotu. Do četvrtka trener Mensur Džaviti i Upravni odbor kluba nisu imali nikakvo rješenje. A onda se odjednom pojavilo ime Tarika Šukrije koji je bio jedina opcija i koji nije bio registrovan igrač. O kakvom se momku i karakteru radi govori njegov primjer koji daje nadu da ima onog dobrog i starog Visokog još u nama.

 

– Bio je radni dan, i javili su nam iz Saveza ukoliko želimo da registrujemo Šukriju za narednu utakmicu, koji nam je bio jedina opcija da to moramo da uradimo do kraja tog dana u Zenici i da prethodno igrač ima uredan ljekarski nalaz. To je čak i fizički sve bilo teško izvodivo da se stigne na vrijeme. I dok smo se sa članovima Upravnog odbora uvezivali preko poruka kako da sve to realizujemo Tarik mi je rekao da će sam otići da uradi ljekarski pregled u Moštru i da će sam svojim automobilom otići u Zenicu i faktički u ime kluba sam sebe registrovati u NS ZDK. Za sve to nije tražio nikakvu naknadu – prisjeća se trener Džaviti.

 

– Tarik Šukrija je moj heroj, on je personifikacija svega pozitivnog u NK Bosna za ovih pet mjeseci koliko sam ja tu. On je prava vrijednost i suprotnost svim antivrijednostima i negativnostima u ovom gradu. Pa on čak nije pregovarao o svojim uslovima i plati u klubu!? Tek je na kraju mjeseca trener Džaviti postavio pitanje iznosa njegove plate na što smo začuđeno reagovali misleći da su to prvo dogovorili. Zbog takvih pozitivnih pojava poput Tarika se ovaj klub voli i za njega navija – rekao je član UO NK Bosna Adnan Jašarspahić.

 

Ova priča je preko sarajevskih navijača i prijatelja NK Bosna sa Čengić Vile stigla i do Katara, do jednog našeg sportskog radnika angažovanog u klubu Al Ahli Doha koji je istu ispričao golmanu ovog kluba Marwanu Badredlinu koji je i golman reprezentacije Katara i koji je odmah odlučio da svom neznanom kolegi iz Visokog pokloni jedan par golmanskih rukavica najnovije marke “Adidas Predator”.

 

NK Bosna i golman našeg kluba Tarik Šukrija se ovom prilikom zahvaljuju Marwanu Badredlinu i našem stručnjaku, koji je zbog svoje skromnosti želio ostati anoniman, koji radi u klubu Al Ahli Doha i žele im puno sportske sreće u nastavku njihovih karijera.

 

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top