Gojko Cimirot na spisku selektora “A” reprezentacije BiH

Sjajni prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Gojko Cimirot, dobio je poziv selektora “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmeda Baždarevića, te će biti u konkurenciji “Zmajeva” za nadolazeće dvije utakmice.

“Jako sam sretan što sam ponovo našao svoje ime na spisku selektora, kojem se ovim putem zahvaljujem na pozivu i ukazanom povjerenju. Nadam se da ću isto opravdati. Lijepo je nositi dres sa državnim grbom i čast je biti dio selekcije koju čine najbolji igrači Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ćemo uraditi ono što se od nas očekuje na nadolazećim reprezentativnim utakmicama.”, kazao je Cimirot.

“A” reprezentacija Bosne i Hercegovine, 28. marta, igrat će kvalifikacioni duel za Evropsko prvenstvo sa Andorom, te prijateljsku utakmicu tri dana kasnije protiv Austrije u Beču. Okupljanje je predviđeno za 23. mart do 14 sati u Zenici.

Fudbalski klub Sarajevo čestita našem Gojku na pozivu, te želi “A” reprezentaciji Bosne i Hercegovine mnogo uspjeha na nadolazećim utakmicama.


Spisak selektora:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković.

Odbrana: Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Edin Cocalić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Ognjen Vranješ.

Vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Sejad Salihović, Tino-Sven Sušić, Izet Hajrović, Edin Višća, Muhamed Bešić, Anel Hadžić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot (FK Sarajevo).

Napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić, Riad Bajić.

www.fcsarajevo.ba

Scroll to Top