Kamp Real Madrida “Kraljevski klub u kraljevskom gradu” u Visokom od 25. do 29. marta

Danas je u prostorijama NK Bosna Visoko, a povodom najavljenog kampa pod imenom “Kraljevski klub u kraljevskom gradu”, koji će održati članovi Real Madrid Fondacije u Visokom, održana press konferencija u okviru programa najave ovog kampa. Ovom prilikom cjelokupnoj javnosti su se danas obratili poznati visočki nogometaš Slaviša Vukićević i Zlatko Marić, predstavnik Real Madrida za Jugoistočnu Europu.

“U želji da nešto doprinesem svom rodnom gradu Visokom, moja odluka je bila da u ovaj grad dovedem jedan veliki klub. To je bio, na moju i našu sreću, Real Madrid, klub koji je proglašen u prošlom stoljeću najboljim klubom na svijetu i tom prilikom sam stupio u kontakt sa svojim prijateljem Zlatkom Marićem, predstavnikom ovog kluba za cijelu ovu regiju.” – rekao je Vukićević na otvaranju ove prezentacije kampa.

Marić: “Nadam se da je ovo početak dugoročnog razvoja kampova Real Madrida u Visokom”

Najzaslužniji pojedinac za dovođenje Real Madrid Fondacije u samu Bosnu i Hercegovinu, a zatim i u Visoko, svakako je Zlatko Marić, predstavnik ovog velikog kluba za cijelu regiju, koji se također obratio javnosti na ovoj press konferenciji.

“Zaista mi je drago da se nešto ovakvo dešava u našoj državi, jer sam i ja iz Bosne i Hercegovine, iz Stoca, te kada smo razgovarali sa Real Madridom da se rade kampovi po Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, odlučili smo da kontaktiramo osobu koja će nam pomoći u tome. Slaviša Vukićević je, naravno, bio čovjek za taj posao, te nam je iznimno drago i sigurni smo da će djeca, roditelji i klubovi nešto naučiti kroz pet dana kampa Real Madrid Fondacije.

U svoje ime još jednom želim da izrazim nadu da je ovo početak dugoročnog razvoja kampova Real Madrida u Visokom.” – kazao je tom prilikom za naš portal gospodin Marić.

Sam domaćin Real Madrida u Visokom, Slaviša Vukićević, izrazio je ovom prilikom također nade da će ovo biti projekat koji će pokazati sportsku snagu Visokog, snagu grada koji može s ponosom da napravi ambijent za razvoj sporta.

“Uz pomoć prije svega Općine Visoko i naših partnera IGM-a, Vispaka, BIOS-a i VGT osiguranja obezbjeđeni su svi potrebni uslovi za održavanje ovog kampa u Visokom, te im se ja ovom prilikom zahvaljujem. I sve to je pokazatelj da smo spremni za ovakve projekte te mislim da će se u narednom periodu pokazati da to Visoko i zaslužuje, a nadam se da će ovo biti samo početak.” – rekao je Vukićević izražavajući svoje nade za budućnost razvoja kampova Real Madrida u Visokom.

Djeca moraju znati da san nije daleko

Iako je kamp mogao biti održan bilo gdje u Bosni i Hercegovini, Real Madrid Fondacija izabrala je Visoko koje će, pored Mostara, biti jedna od destinacija na kojoj će se kamp održavati. Preporuka Slaviše Vukićevića i prepoznavanje razvitka nogometa u Visokom, bili su neki od presudnih faktora da naš grad bude domaćin prestižnog kampa.

“Uvijek je bilo i uvijek će biti predivnih igrača sa Balkana, što znači da smo mi poznati u svijetu prema sportu. Kada smo kontaktirali sa Slavišom on nam je predložio da se kamp održi u Visokom, što sam ja i predložio Real Madridu, na što su me oni pitali: A gdje je Visoko? Ja sam im rekao: piramida. I tako je došlo do odluke da se kamp održi u Visokom, uz razvijanje turizma, nogometa i komunikacije između ovog grada i Real Madrida. A prvenstveno želimo da pružimo priliku djeci koja možda nikada neće otići u Madrid, da osjete da san nije daleko.” – bile su riječi gospodina Marića.

Uz pomoć partnera uspjeli smo smanjiti cijenu za djecu iz BiH

Posljednji dio konferencije bio je rezerviran za tehničke detalje, te je tom prilikom medijima izložen način prijave na ovaj kamp i oficijelna stranica Real Madrid Fondacije za Bosnu i Hercegovinu, putem koje se dječaci i djevojčice mogu prijaviti za učešće na ovom kampu.

“Datum održavanja ovog kampa jeste od 25. do 29. marta, te nam to odgovara što je to period praznika zbog čega nam je na raspolaganje stavljen i Franjevački samostan u Visokom, kako bismo adekvatno ugostili svu djecu iz cijele BiH, koja će biti gosti kampa u Visokom. Sam kamp će biti održan na Gradskom stadionu Luke u Visokom, a na kampu će učestvovati djeca u razdoblju između 7 i 17 godina. Kamp je koncipiran i za dječake i za djevojčice, odnosno za mlade fudbalere i fudbalerke, te se nadam da će ovo biti jedna dobra promocija ženskog fudbala, što je važno za fudbal u cijeloj BiH.

Cijena kampa iznosi 175 € za svakog učesnika i to zahvaljujući našim partnerima koji su nam pomogli ovog prilikom, jer recimo cijena kampa u Hrvatskoj je 250 €, a naši partneri su nam pomogli da snizimo tu cijenu za djecu iz BiH. Mislim da je to pristupačna cijena s obzirom na to da će samo oprema koju će djeca imati vrijedna 100 €.” – rekao je za kraj konferencije Slaviša Vukićević, govoreći o tehničkim detaljima kampa.

Scroll to Top