Emrah Hasanhodžić, britki stoper Željezničara koji je prošlu sezonu briljirao u redovima žuto-ljubičastih

482373 627122200635007 1121555088 n

Fudbalski klub Željezničar je u ovu sezonu ušao sa idejom da nekoliko mladih igrača dobije priliku da se nametne stručnom štabu.

Jedan od tih igrača je i mladi defanzivni fudbaler Emrah Hasanhodžić. Momak koji je zbog svojih radnih navika od saigrača i stručnog štaba dobio nadimak ”Mašina” odigrao je nekoliko dobrih mečeva u ovoj polusezoni.  Hasanhodžić na početku razgovora ističe kako je zadovoljan polusezonom ali da uvijek može bolje.

”Zadovoljan sam polusezonom koja je iza mene. Klub je završio na prvom mjestu i ja sam odigrao nekoliko utakmica i sa te strane mogu biti zadovoljan. Ipak svjestan samd a i ja ali i klub možemo pružiti mnogo više tako da se nadam da će u nastavku sezone to biti dosta bolje. Prošlu sezonu sam odigrao na posudbi u visočkoj Bosni a zatim su uslijedile i neke manje povrede tako da kada se u obzir uzmu te činjenice mogu biti zadovoljan minutažom”.

Hasanhodžiću na kraju ove sezone ističe ugovor sa kako on kaže ”voljenim klubom”. Mladi defanzivac vjeruje kako će se svojim radom i zalaganjem pokušati izboriti za veću minutažu ali i novi ugovor.

”Imam ugovor do ljeta. Učiniću sve i dati svoj maksimum kao i do sada da se pokušam nametnuti stručnom štabu kako bih izborio veću minutažu ali i novi ugovor. Svjestan sam da kada igrate za Želju uvijek morate dati svoj maksimum kako na utakmicama, tako i na treniunzima ali i van terena, jer Željo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je igrati na Grbavici i nositi plavi dres”.

Željo je trenutno prvoplasirani tim na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. U četvrtfinalu Kupa su, a Hasanhodžić vjeruje da njegov tim ima kvaliteta da duplu krunu ponovo donese na Grbavicu.”

”Svojim igrama pokazali smo da smo najbolja ekipa u državi i mnogim kritičarima pokazali da nisu imali argumente na osnovu kojih bi nas kritikovali. Vjerujem da će dupla kruna ponovo doći na Grbavicu i da ćemo je na kraju sezone proslaviti na Grbavici zajedno sa našim sjajnim Manijacima” izjavio je za SCsport.ba, Emrah Hasanhodžić jedan od najvećih poslijeratnih talenata u klubu sa Grbavice.

www.scsport.ba

Scroll to Top