EKSKLUZIVNO za sportskevijesti.com o završnoj fazi radova na izgradnji istočne tribine stadiona “Luke” u Visokom govori predsjednik Upravnog odbora NK Bosna Visoko Nermin Kadrić!

Izgradnja istočne tribine stadiona “Luke” u Visokom, o kojem su sportskevijesti.com i ranije pisale, zvanično je počela u avgustu ove godine, i nova tribina biće izgrađena prema savremenim FIFA standardima.

Uvođenjem izvođača u radove u avgustu ove godine, dakle, započela je prva faza izgradnje istočne tribine stadiona na kojem svoje mečeve igra prvoligaš Bosna iz Visokog, a tri mjeseca kasnije, odnosno, ovih dana, trebala bi započeti i druga, završna, faza izgradnje, konkretno, postavljanje konstrukcije same tribine.

Povodom nastavka radova na izgradnji stadiona “Luke”, razgovarali smo sa predsjednikom Upravnog odbora NK Bosna Visoko, Nerminom Kadrićem, koji je za sportskevijsti.com otkrio kada će tačno započeti druga faza izgradnje “Istoka” na “Lukama”, zatim, koliki će kapacitet imati buduća tribina, kao i podatak da li će buduća novoizgrađena tribina imati i neki popratni sadržaj.

Gospodine Kadrić, možete li nam otkriti u kojoj fazi radova se trenutno nalazi izgradnja istočne tribine stadiona “Luke”?

“Prva faza izgradnje istočne tribine stadiona “Luke” je završena, i sada slijedi druga, završna faza.”

Možete li nam reći šta se konkretno podrazumijeva pod drugom fazom izgradnje “Istoka” na “Lukama”?

“Druga faza podrazumijeva postavljanje konstrukcije same tribine na prostor koji smo prethodno za takvo nešto pripremili u proteklom periodu, odnosno, periodu od zvaničnog početka izgradnje do danas.”

Ono što naše čitaoce naročito zanima jeste podatak kada se može očekivati početak postavljanja konstrukcije istočne tribine na stadionu “Luke”?

“Početak druge faze izgradnje tribine koja uključuje postavljanje konstrukcije trebala bi početi za sedam dana.”

Recite nam nešto više o samoj istočnoj tribini na “Lukama”, konkretno, koliki će biti kapacitet buduće novoizgrađene tribine?

“Istočna tribina stadiona “Luke” biće igrađena po FIFA standardima, a kapacitet tribine biće 1.100 (hiljadu i sto) sjedećih mjesta.”

Za kraj našeg današnjeg razgovora, možete li nam još samo reći podatak da li će istočna tribina na stadionu “Luke” imati neki popratni sadržaj, možda neke poslovne prostore?

“Mi smo, svakako, predvidjeli popratni sadržaj za buduću tribinu, međutim, to neće biti poslovni prostori, već u planu imamo napraviti jedan moderni restoran i dodatni smještajni kapacitet za igrače.”

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za sportskevijsti.com, želimo vam mnogo uspjeha u vašem daljem radu!

“Hvala i vama, također, sve nabolje u daljem radu.” – završio je današnji razgovor za Sportske Vijesti, predsjednik Upravnog odbora NK Bosna Visoko, Nermin Kadrić.

Scroll to Top